Читайте нас в соціальних мережах

Коли потрібно перевести годинники: останній перехід на зимовий час

Неділя, 22 вересня 2024 10:11
Україна через декілька днів перейде на зимовий час.

Щорічно українці переходять на зимовий час у жовтні, переводячи годинники на годину назад, зазначає LifeStyle24. 

Цього року, у ніч з 26 на 27 жовтня, громадяни переведуть годинники востаннє, оскільки Верховна Рада прийняла законопроєкт № 4201, який скасовує переходи з літнього на зимовий час. Це було зроблено після довготривалих дискусій українців, які хотіли змінити цю традицію.

Для легкого переходу на новий час українцям рекомендується раніше лягати спати, дотримуватися здорового харчування, пити достатньо води, провітрювати кімнату перед сном та не використовувати гаджети за 2 години до сну, оскільки екран телефону випромінює світло, яке подразнює очі й перешкоджає якісному сну.

Втім, у більшості громадян виникають питання щодо того, куди саме варто перевести годинники – вперед чи назад. Однак, відповідь на нього вже давно дав Кабінет Міністрів України постановою № 509

Нагадаємо, щороку в Україні двічі переводили годинникову стрілку – навесні та восени.

Тому цьогорічної осені, а саме у ніч з 26 на 27 жовтня, громадяни нашої країни переведуть годинник о 4 ранку на годину назад востаннє. Українці матимуть можливість поспати трохи довше, ніж зазвичай.

Варто нагадати, що смартфони, комп'ютери та планшети переходять на новий час автоматично. Водночас у старих гаджетах і механічних годинниках необхідно налаштувати все самостійно.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ