Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський суд по другому колу буде розглядати поновлення на посаді Михайла Яцини, ексначальника податкової

Середа, 04 вересня 2024 09:39
Михайло Яцина Михайло Яцина
Верховний суд України прийняв рішення - направити на новий розгляд до Тернопільського окружного адміністративного суду справу про поновлення на посаді колишнього начальника податкової служби Тернопільщини Михайла Яцини. 

Нагадаємо,  5 січня 2023 року Михайла Яцину звільнили з посади за згодою сторін у зв'язку з корупційним скандалом - під час отримання хабаря у розмірі 5 000 доларів США зловили його заступника Сергія Бабія.

Пізніше Яцина заявив, що не мав наміру звільнятися, а заяву на звільнення написав під тиском.

Відтак, Яцина пішов до суду - спершу у Тернопільський окружний адміністративний суд, який 31 липня 2023 року у задоволенні позову щодо поновлення на роботі та виплаті зарплати Яцині - відмовив. 

Та колишній начальник податкової не здавався і пішов у самий "справедливий" суд країни - восьмий апеляційний суд Львова (до речі це й же суд поновив на посаді колишнього голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та зобов'язав виплатити йому матеріальну компенсацію). 

Ну вже там прийняли рішення - поновити Яцину на посаді та виплатити йому 150 531,80 грн компенсації. 

Але головне управління ДПС подало до Верховного суду України, який 30 серпня 2024 року постановив - скасувати рішення і Тернопільського окружного і Львівського апеляційного та направити дану справу на новий розгляд до Тернопільського окружного адміністративного суду. 

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що екскерівник податкової Тернопілля та учасник корупційного скандалу Яцина знову вимагатиме суд визнати своє звільнення незаконним.

«Таємний» суд: у Львові тернопільську журналістку не пустили на розгляд справи екскерівника податкової Тернопільщини.

Суд поновив на посаді Михайла Яцину, ексначальника податкової Тернопільщини, звільненого на фоні корупційного скандалу.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ