Читайте нас в соціальних мережах

В урочищі на Тернопільщині незаконно вирубали понад 40 дерев: на сільраду "повісили" понад 200 000 гривень збитків

Середа, 07 серпня 2024 17:18
У лісах, що належать до Нараївської громади, виявили незаконну рубку в урочищі «Рогачка». У сільраді кажуть, що дозволів на це нікому не давали.

 

Так, під час планової перевірки Нараївської громади спеціалісти Інспекції спільно з працівниками Південно-Західне міжрегіональне управління ЛМГ зафіксували порушення законодавства про охорону та раціональне використання лісових ресурсів.

«В лісовому урочищі «Рогачка», яке перебуває у землях запасу сільської ради, поблизу с. Лапшин Тернопільського району виявлено 43 пні зрубаних дерев, серед яких: 33 граби, 6 осик, 2 вільхи, 1 черешня та 1 дуб.

З інформації Нараївської сільської ради з'ясовано, що зелені насадження у лісовому урочищі видалені невстановленими особами. Для оформлення дозвільних документів до сільської ради ніхто не звертався», - повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Втім, відшкодування матеріальних збитків, завданих природі, «повісили» на сільраду. Адже вимогами ч.2 статті 107 Лісового кодексу України чітко зазначено, що шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс, якому була заподіяна шкода.

В Держекоінспекції наголошують, що відповідно до вимог статті 33 Лісового кодексу України, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить, зокрема, забезпечення охорони, захисту, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності.

Відтак Нараївській сільській раді направлено претензію для добровільного відшкодування збитків, завданих лісовому фонду на загальну суму 206 332 грн.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ