Читайте нас в соціальних мережах

Сезону полювання на пернату дичину на Тернопіллі не буде

Вівторок, 06 серпня 2024 20:00
Вже третій рік поспіль в Україні триває повномасштабна війна. Тож мисливцям нагадують, що брати до рук зброю, щоб застосовувати її для полювання, не дозволено.

 

Так, традиційно в серпні мав би розпочатися сезон полювання на пернату дичину. Однак діє заборона.

У Державній екологічній інспекції у Тернопільській області кажуть, що попри те, що проведення будь-якого полювання в період воєнного стану категорично заборонене, фіксуються випадки браконьєрства. Тож громадян просять неухильно дотримуватися встановлених правил та обмежень, не нехтувати власною безпекою.

Що загрожує порушникам?

- Адміністративна відповідальність. Згідно статті 85 КУпАП (порушення правил полювання без наслідків) передбачений штраф. Розмір стягнення залежить від конкретного порушення і коливається від 102 грн до 2040 грн (для громадян) та від 119 грн до 2550 грн (для посадових осіб).

- Кримінальна відповідальність загрожує порушникам, які заподіяли істотної шкоди тваринному світу, а також особам, які полюють у заповідниках чи на звірів занесених до Червоної книги України. У такому випадку винуватцям загрожує до 3 років обмеження волі.

- Крім штрафу чи іншої форми покарання також передбачено відшкодування збитків, завданих унаслідок незаконного добування об’єктів тваринного світу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ