Читайте нас в соціальних мережах

На Монастирищині, де з'явилася Богородиця, відбулася єпархіальна проща «За мир і спокій в Україні» (фото)

Вівторок, 06 серпня 2024 20:00
Єпархіальна проща «За мир і спокій в Україні» відбулася у відпустовому місці Савелівка, що на Монастирищині.

Вже традиційно, напередодні Преображення Господнього, у Марійському відпустовому місці Савелівка, що на Монастирищині, відбувається Єпархіальна проща «За мир і спокій в Україні». До відпустового місця прибуло духовенство Бучацької Єпархії, керівники різних рівнів, учасники і ветерани російсько-української війни та прочани.

Відтак, проща розпочалася з походу з Чудотворною іконою Савелівської Богородиці від Храму Воздвиження Чесного Хреста міста Монастириська до відпустового місця Савелівка.

Увечері відбулася архієрейська Служба Божа, після якої сотні вірян взяли участь у поході з свічками до джерела та Хресній ході.

Зазначимо, що Чудотворна ікона Богородиці зберігається у храмі Собору Святого Івана Хрестителя. Перші відомості про її чудотворні дійства сягають другої половини XIX ст.

Одного разу у лісі при дорозі, яка вела з села Ковалівка до села Савалуски (нині с. Савелівка), місцевий дідич побачив на дубі біля джерельця сяйво, в контурах якого виднілося зображення Пресвятої Богородиці. На місці появи Пресвятої Богородиці громада села спорудила невелику капличку.

З часом у Савелівці почали відбуватися велелюдні відпусти.

У 1989 році на місці джерела була побудована маленька капличка і встановлено хрест. У 2004 р. завершили будівництво Хресної дороги.

Уже більше півтора століття Савелівська ікона Матері Божої славиться своїми чудами. Чимало фактів свідчить про те, що люди, молячись до Пресвятої Богородиці, отримують численні ласки духовного і фізичного зцілення.

Цьогорічна проща в такий тривожний для України час війни була по особливому сповнена віри і надії: в словах молитов та піснях прослави, які були принесені до стіп Богородиці.

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ