Читайте нас в соціальних мережах

Навчання у школах Львова розпочнуть 19 серпня, по Тернополю інформації ще немає

П'ятниця, 05 липня 2024 12:32
Міський голова Львова Андрій Садовий відзначив, що з 19 серпня, у школах Львова розпочинають навчання. 

 По Тернополю поки що інформації немає, але в ТОВА повідомили, що кожна громада індивідуально вирішує коли йти на навчання та починати навчальний процес - 1 вересня чи 19 серпня. 

"Через надзвичайно складну ситуацію з електроенергією, ми у Львові готуємося до різних сценаріїв. Щоб гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік, ми розпочнемо його раніше – 19 серпня. Таке рішення сьогодні прийняв Штаб підготовки міста до зими. У разі повного блекауту всі львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності, де львів'яни зможуть зігрітися та зарядити пристрої. Якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі. Планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня. На випадок погіршення ситуації з електроенергією – канікули буде продовжено. А в школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома. План такий. Якщо будуть зміни, оперативно повідомимо. Наша мета – забезпечити якісну освіту за будь-яких умов. Разом ми подолаємо всі виклики", -відзначив Садовий. 

У Чернівцях також новий навчальний рік розпочнеться 19 серпня.

Таким чином, перший семестр триватиме до 29 листопада, другий – з 3 лютого по 6 червня. Осінніх та весняних канікул не буде, але будуть довгі зимові канікули.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що поки невідомо, коли розпочнеться навчальний рік.

"Можливо, перший дзвоник відбудеться 1 або 15 серпня. Побачимо. Це буде залежати від того, що буде відбуватися в державі", - сказав він.

Наразі попередньо відомо, що для школярів в Одесі, Черкасах, Житомирі, Вінниці, Рівному та Луцьку перший дзвоник традиційно пролунає 1 вересня.

Про це повідомили у міських управліннях освіти і науки.


Коментарі  

0 #1 Веприк 05.07.2024, 14:15
Садовий колись мітив у президенти, для чого створив партію "Самонеміч". Потім завалив сміттям всю Україну. Тип ще той! За ним давно в'язниця плаче.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ