Читайте нас в соціальних мережах

Жодних грошей на лікування не потрібно, - медики про потерпілих в недільній автотрощі у Тернополі

Четвер, 04 липня 2024 13:20
фото з місця аварії фото з місця аварії
За лікування грошей не беруть, але рідні масово збирають гроші для потерпілих дітей у жахливій авторощі , яка сталася на масиві Дружба у неділю, 30 червня. 

20-річний водій на автомобілі "Мерседес" не впорався з керуванням, злетів з дороги, зніс металеву огорожу та влетів у дерево. 

На момент аварії, в салоні машини перебувало 5 осіб, з них двоє неповнолітніх дівчат. 

Під час ДТП, на місці аварії одразу ж загинула Анастасія Мазурчук, учениця 10-го Б класу Тернопільського академічного ліцею "Української гімназії"імені Івана Франка.

Дівчина сиділа на передньому пасажирському сидінні на момент аварії.

Ще чотирьох потерпілих госпіталізували зі значними травмами. 

Троє пацієнтів перебувають на лікуванні у Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги, ще одна неповнолітня - уродженка Закарпаття - у Тернопільській обласній дитячій лікарні. 

Нещодавно у мережі з'явилися публікації ніби то від рідних та друзів потерпілих про збір грошей на лікування травмованих у ДТП. 

За коментарем "Тернополяни" звернулися до Ярослава Чайківського, директора КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» щодо стану хворих і зборів на лікування. 

"Станом на сьогодні, 4 липня, двоє з трьох потерпілих у цій ДТП не мають жодних шансів на життя, їх життєдіяльність підтримують виключно апарати, і ми говоримо про це батькам, вони про це знають. Третій пацієнт стабільний, він контактний, він був заінтубований, зараз уже ні.  Щодо лікування у нашому закладі , то воно є абсолютно безкоштовне, ми всім забезпечуємо, єдине, що ми просили у батьків це донорів крові, бо там значні крововтрати були, але для цього не потрібні збори коштів. Хто там збирає гроші, для кого на лікування, я не розумію - зараз дуже багато різноманітних аферистів розвелося, що і на ЗСУ ніби то збирають і так далі. І це зрештою не моя компетенція в цьому розбиратися. Додам тільки, і якщо хтось думає, що зараз принесуть значну суму грошей і станеться диво, то диво не станеться, бо лікарі повірте роблять усе можливе". - відзначив Ярослав Чайківський, директор КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги».

У той же ж час, на особистах сторінках рідних потерпілих є пости та розповіді про от такі збори на лікування. 

zb2_04_07_24.jpeg 

zb1_04_07_24.jpeg


Додати коментар