Читайте нас в соціальних мережах

Без глютену та лактози: кухарів закладів освіти Тернопільщини вчили готувати краще

Четвер, 04 липня 2024 15:20
Протягом трьох днів на базі ДНЗ "Вишнівецький професійний ліцей" проходили курси підвищення кваліфікації з професії "Кухар" за напрямом "Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування у закладах освіти".

 

Участь у них взяли працівники харчоблоків закладів освіти Тернопільщини. Вони ознайомились з особливостями приготування страв, складання шкільного меню, технологією приготування безглютенових та безлактозних страв, приготування соусів та заправок.

До слова, тренінги для підвищення кваліфікації шкільних кухарів області розпочалися у рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування.

«Навчання для «агентів змін» реформи шкільного харчування, яке проводять тренери  – майстри виробничого навчання за професією «Кухар», є важливим елементом покращення освітнього процесу», - відзначив заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко, спілкуючись зі шкільними кухарями та тренерами-майстрами виробничого навчання.

Загалом у липні майже 200 працівників їдалень закладів загальної середньої освіти області пройдуть навчання. Після навчання працівники шкільних харчоблоків отримають сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації.

449838791_875029008003476_4302132367505265571_n.jpg


Додати коментар