Участь у них взяли працівники харчоблоків закладів освіти Тернопільщини. Вони ознайомились з особливостями приготування страв, складання шкільного меню, технологією приготування безглютенових та безлактозних страв, приготування соусів та заправок.
До слова, тренінги для підвищення кваліфікації шкільних кухарів області розпочалися у рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування.
«Навчання для «агентів змін» реформи шкільного харчування, яке проводять тренери – майстри виробничого навчання за професією «Кухар», є важливим елементом покращення освітнього процесу», - відзначив заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко, спілкуючись зі шкільними кухарями та тренерами-майстрами виробничого навчання.
Загалом у липні майже 200 працівників їдалень закладів загальної середньої освіти області пройдуть навчання. Після навчання працівники шкільних харчоблоків отримають сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації.