Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині 14-річний хлопець покупався у річці, а за декілька днів помер

Вівторок, 02 липня 2024 18:43
фото ілюстративне фото ілюстративне
Трагічний випадок трапився в одному із сіл, що на Гусятинщині. 

За даними "Тернополян", 14-річний місцевий хлопчина із багатодітної родини скупався у річці Гнила, яка є притокою Збруча (басейн Дністра).

Разом з підлітком були його друзі. 

У підлітка під час купання були відкриті рани на ногах. 

За декілька годин хлопцю стало погано, від ще декілька днів побув вдома, відтак у дитини піднялася температура, стало важко дихати, все тіло боліло та викручувало м'язи. 

Після лікування у місцевому медичному закладі, дитину доправили у Тернопільську обласну дитячу лікарню, попередній діагноз - лептоспіроз (небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту (запалення мембрани навколо головного і спинного мозку) чи навіть смерті. Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше - гризунів. Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот).

За декілька днів 14-річний хлопчина помер у реанімації Тернопільської обласної дитячої лікарні. 

У Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб підтвердили даний випадок, відзначивши, що тест на лептоспіроз та на ковід  у дитини були негативними. 

"Так, ми знаємо про цей випадок, ми досліджували аналізи, тест на лептоспіроз був негативний, так само, як і на ковід, але на лептоспіроз береться ще один аналіз через два тижні, оскільки дитина померла, то відповідно його уже не робили", - відзначила "Тернополянам" Оксана Чайчук, керівник центру контролю. 

За версією медиків дитина могла захворіти на - хантавірусний легеневий синдром (природно-осередкове зоонозне вірусне захворювання, клінічний перебіг якого характеризується гарячкою, двосторонньою інтерстиціальною пневмонією, гострою дихальною недостатністю, респіраторним дистрес-синдромом, гострою серцевою недостатністю та розладами травного тракту), який також передається через щурів та мишей. 

У Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб відзначили, що не можуть підтвердити чи спростувати дану інформацію, адже тест на дане захворювання не проводився. 

"Будь-хто  - діти чи дорослі не потрібно купатися у відкритих водоймах, якщо на тілі є будь-які рани, не варто ковтати воду та пірнати. При перших ознаках хвороби - озноб, підвищення температури, задишка, ломота у тілі - варто звернутися негайно до медиків", - зауважила Оксана Чайчук. 

За непідтвердженою інформацією у тому ж таки селі у тій же річці скупалася до того ще одна особа, у якої проявилися такі ж симптоми, як і у 14-річного хлопчика.

Людина померла за декілька днів, так і не звернувшись за медичною допомогою. 

Співчуття рідним та близьким померлих...

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ