Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі виконавча служба заблокувала рахунок та знімає гроші, які прийшли матері за загиблого на війні сина (відео)

Середа, 12 червня 2024 13:30
загиблий у вересні 2023 року 30-річний Олександр Данилюк загиблий у вересні 2023 року 30-річний Олександр Данилюк
Шокуючу історію у соцмережах розповіла сестра загиблого на війні тернополянина 30-річного Олександра Данилюка - Мар'яна Балабан. 

За словами жінки, її матері на рахунок в "Ощадбанку" прийшли гроші за загиблого у вересні 2023 року на війні її сина - 30-річного Олександра Данилюка. 

Відтак, виконавча служба блокує цей рахунок з даними коштами і далі знімає гроші з нього за ніби то борги матері перед пенсійним фондом. 

"Тож, нещодавно мамі на рахунок прийшли кошти, якась там частина траншу за загиблого сина. І через декілька днів рахунок арештовується виконавчою службою і знімаються перші декілька тисяч. Зв'язуюсь з Ощадбанком, вони відповідають, що мали право надати доступ до цього рахунку виконавчій. Хоча по закону - не мали права до такого рахунку надавати доступ. Кошти щодня арештовувались і знімались. При візиті батьків у виконавчу, їм відповіли, що знають що то за гроші, звідки вони, але мусять знімати. Надали 26 проваджень. Пенсійний понаписував в суди купу скарг за несплату в пенсійний фонд, ще багато років тому назад, при ФОПі. Суд сам вирішив, без відома мами, списати більше ста тисяч так званого боргу. Коли батьки прийшли в Пенсійний фонд, їх не впустили всередину, охорона зі зброєю тепер на вході. Вийшла жіночка з бумажкою де від руки написані якісь, взагалі незрозуміло звідки, тисячу з копійками боргу. Що то за борг вона не могла пояснити. Ну ок, тисячу з копійками, а звідки ж взялися більше сотні тисячі? Поки батьки виясняли виконавча зняла 125 тис грн! Самі не справившись, батьки попросили допомоги у знайомих юристів. Виявляється немає зареєстрованих проваджень. Кому і за шо тоді знімають кошти?!", - відзначила у дописі сестра загиблого Олександра Данилюка Мар'яна Балабан. 

За словами Мар'яни, три дні тому ще виявилось, що податкова самостійно відкрила батькам ФОПа, який батьки закрили багато років тому. На руках мають документи з мокрою печаткою по ліквідації ФОПа.

"Що відбувається?! Чому беззаконня зі сторони закону?! Чому в країні в якій війна немає досі оголошеної війни?! Тому що при оголошені прийдеться розпустити уряд, а кому воно потрібне, так? А що робить уряд з простими громадянами? Беззаконня вони роблять. Тепер батьки самостійно повинні вирішувати придумані установами проблеми. І мають боротися за гроші загиблого сина! Ви хоч розумієте наскільки це не вкладається в голові? Боротися за кошти загиблого сина, які влада дала і забирає. Питають знайомі чи я не боюся про таке розголошувати. Не боюся, бо за правду не бояться! Можливо хтось зіштовхувався з чимось схожим, пишіть будь ласка", - наголошує Мар'яна Балабан. 

Нагадаємо, 16 вересня 2023 року у Тернопіль надійшла звістка про загибель 30-річного військового Олександра Данилюка. 

Данилюк Олександр Олександрович (15.10.1992 р.н.) - його життя обірвалося 6 серпня 2023 під час виконання бойового завдання у Донецькій області. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

-1 #2 Веприк 12.06.2024, 16:06
багато гречкосіїв вважає, що борги віддавати не требаю Наприклал, комунальні, за спожиту воду, газ, електроенергію. Це не так. Завжди треба платитию
Щодо ціїє новини. Факти, за що утворився борг, не наведені, хоча кореспонденту вони відомі.Тобто,бо рги є! Акцент зроблений на те, що виконавча служба падлюки, а борг - можна не віддавати.
На що натякає журналюга? На те, що влада погана, а ті, що наробили боргів - хороші!
А ми, нагадую, живемо в правовій державі! Всі пнуться до Європи. Це по європейському?
Скарга
+2 #1 Shura81 12.06.2024, 15:53
Цікавий прецедент! Боргів у жінок похилого віку багато. Якщо військові розраховують, що після смерті родичи отримають гроші, то ось вам приклад, як діє влада. Це тільки початок. Чиновникам треба закривати дірки у різних бюджетах, красти гроші на загиблих - на їхню думку, дуже ефективна ідея!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ