Читайте нас в соціальних мережах

До Дня захисту дітей у перинатальному центрі «Мати і дитина» відкрили сучасний сімейний пологовий зал (фоторепортаж)

Субота, 01 червня 2024 10:15
Напередодні Міжнародного дня захисту дітей у Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина» відкрили сімейний пологовий зал.

Відтепер тут матимуть змогу перебувати у допологовий та післяпологовий період мати, батько, а потім і новонароджена дитина. У приміщенні створили максимально комфортні медичні та побутові умови.

Облаштували сімейний пологовий зал за кошти благодійників. Про це «Тернополянам» розповів генеральний директор центру «Мати і дитина» Віктор Овчарук.

– Сьогодні, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, презентуємо майбутнім матусям новий сімейний пологовий зал. Тут пацієнтка може перебувати разом із чоловіком від моменту поступлення до виписки. У кімнаті є функціональне ліжко, яке призначене для горизонтальних чи вертикальних пологів, диван, бездротовий монітор спостереження за мамою, серцебиттям дитини, тонусом матки тощо. Окрім цього, є надсучасний реанімаційний дитячий столик, меблі для персоналу, побутова техніка для сім’ї. Також є ванна кімната з санвузлом і гардеробна, – зазначив Віктор Овчарук.  

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей увесь травень колектив перинатального центру «Мати і дитина» проходив навчання з надання медичної допомоги новонародженим. Тренінги відбувалися безпосередньо у медичному закладі, у Тернопільському національному медичному університеті, а наприкінці травня медики центру їздили до столиці, аби перейняти досвід перинатального центру міста Києва. 

Окрім цього, напередодні Дня захисту дітей Віктор Овчарук вручив подарункові пакунки матусям та новонародженим малюкам. 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ