Читайте нас в соціальних мережах

"Сцикуни, воювати будуть усі", - уродженець росії повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну (відео)

П'ятниця, 26 квітня 2024 12:34
Тарас Михальчук Тарас Михальчук
56-річний Тарас Михальчук народився в російському місті мурманськ, за своє життя пройшов чотири війни, держава не дала йому ні житла, ні землі, ні фінансових благ, останні роки мав успішну роботу в Іспанії, залишив працю, родину, яка проживала за кордоном, втратив 40 тисяч євро та у лютому 2022 року повернувся в Тернопіль - пішов у військкомат і сьогодні захищає Україну від окупантів. 

Сьогодні Тарас Михальчук – майор ЗСУ, заступник командира батальйону 65-ої бригади, був у Тернополі на реабілітації і вже нині, 26 квітня поїхав знову на фронт. 

Про те, що зараз відбувається на фронті, ставлення до ухилянтів, а також чому воювати мають усі Тарас Михальчук розповів в інтерв'ю на місцевому телеканалі ІНТБ. 

"Я їх відкрито називаю сцикуни (Тарас Михальчук відзначив спершу своє ставлення до ухилянтів). Якщо вони не розуміють, що відбувається в країні, то ви хлопці трохи почитайте історію. Якщо ми не втримаємо там позиції хлопці, то всі, що втікли і ухилянти, їх чекає участь - воювати з російськими паспортами у російській арміїі на стороні росії - зараз ми уже беремо в полон українців на Запоріжжі у Херсоні, з російськими паспортами. Всіх українських ухилянтів чекає участь воювати на боці російської армії проти приміром Польщі - вони ж не зупиняться. Росіяни чітко прийшли знищити Україну, і хто думає, що відсидиться, то не дочекається. Воювати будуть усі, інакше не буде України", - наголосив Тарас Михальчук, військовий. 

Захисник, розповів, як за день йому вдалося евакуювати близько 50-ти військових, а держава не відзначила нічим його вчинок. 

"В нас зайшли рота в населений пунткт і доповідають, що є багато поранених, є 200-ті і треба евакуювати, командир до мене каже - "Поїдеш?" - я до себе беру начмеда, водій відмовився туди їхати і ми через мінне поле поперли туди через цвинтар, поїхали за хлопцями у той населений пункт, поле пусте, нічого не бачиш, дороги немає. Після того прийшов нас сапер, показує фотографії, а там виходить я туди і назад проїхався прямо по міні, добре ми туди їхали двоє, а назад везли поранених. Ми приїхали до хлопців, не туди попали спершу, по нас відкрили вогонь, далі наші хлопці вискочили з-за гаражів я під'їхав - ми загрузили їх, тоді я шість забрав поранених вивіз з поля бою, чотири чоловіки лишилися там, всі решта живі вийшли своїм ходом і в той же самий день дзвонить до мене знову командир і каже "Тарас - така ситуація - на іншому флангу нашу роту затиснули і хлопці просто під прямим танковим обстрілом". На прямий це страшно, хто знає, той розуміє, за 800 метрів б'ють на тебе прямою наводкою і це реально страшно, ти чуєш тільки прихід, це жах. Я туди поїхав сам вже без нікого, я тоді витягнув близько 40-ка чоловік з-під того танковго обстрілу. Я приїхав своїх витягувати, а там ще були ССО-шники і вони перші полізли в машину, і я ж не скажу хлопці вимітайтеся, бо я своїх перше буду забирати - тут всі свої - і прийшлося робити 4-5 ходок, тоді я вивіз близько 40-ка чоловік, тоді ще вивіз поранених, в загальному близько 50-ти осіб, я прийшов - всі в бригаді були в шоці, всі говорили "Іспанець". До речі мене тоді не нагородили нічим, держава порахувала, що це не подвиг", - відзначив воїн. 

Найважче на війні за словами захисника, коли немає чим воювати.

"Найважче на війні, коли немає снарядів та немає боєприпасів і ти знаєш, мусиш воювати "м'ясом", тобто людьми і втрачати людей і це найгірше", - зізнається Тарас Михальчук. 

Крім того воїн поділився спогадами, коли держава анонсувала славнозвісний штурм під Роботино на запорізькому напрямку, вони якраз були там і бачили, як російські військові день і ніч копали тунелі і мінували дану територію.

"Штурм Роботино на Запоріжжі - я взагалі не думав, що там буде штурм, ми стояли на цих позиціях і бачили, як там вночі в них світилося і окупанти день і ніч копали -  і накопали сотнями кілометрів і замінували таке, що там не пройдеш просто собі. Там лінія Суровікіна, там треба було робити так, як ми пішли  "по -партизанськми", ми мали йти в тилу 47-ої бригади Магура - і коли вони втратили не прорвали оборону - погнали нас піхоту. Ми пройшли більше 20-ти кілометрів - ми прорвали ту лінію оборони - там були нариті цілі міста, повірте, і тоді я пам'ятаю, як ми ми йшли штурмували, як ми в полон брали, як наші хлопці в полон попали, всі що загинули - у нас найбільше людей загинуло на закріпленні, адже ворог знає свої позиції і нас просто рівняли із землею. Вони били по своїх позиціях, де були вже ми ось і все. І зараз ми на тому напрямку, ми стоїмо, вони вже нас штрумують - це дуже важко", - каже майор. 

У підсумку Тарас Михальчук звернувся до усіх українців. 

"Йдіть бороніть Україну, бо не буде у вас України. Якщо ви будете ховатися і тікати, то не буде у нас України. Ми, ті що зараз є на фронті, ми не втримаємо, так що дорогі, якщо ви не встанете на захист держави, ми можемо реально втратити Україну", - підсумував військовий. 

Повне інтерв'ю за посиланням. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ