Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина: не всім військовозобов’язаним після 18 травня потрібно оновлювати свої дані в ТЦК

Понеділок, 06 травня 2024 16:17
Міністерство оборони до 18 травня планують запровадити "електронний запис" для відвідування ТЦК, та запустити додаток "електронний кабінет військовозобов’язаного". Та чи мають туди іти усі чоловіки у віці від 18 до 60 років?

 

Ні. Якщо дані особи в єдиному державному реєстрі військовозобов’язаних громадян є актуальними та були вчасно оновлені, то повторне оновлення даних не потрібне. Оновити дані потрібно лише тим хто їх не оновив або прийшов за повісткою для оновлення.

Також громадянам, яких виключили з військового обліку (про що зазначено у відповідних державних реєстрах та їхніх військових квитках), не потрібно приходити до ТЦК для оновлення інформації.

Про це представник Генштабу ЗСУ Юрій Глущенко.

"Хочу наголосити, що під час дії правового режиму воєнного стану і мобілізації кожен чоловік повинен мати при собі військово-обліковий документ із відповідними відмітками. Якщо в цьому документі немає відмітки, що він виключений з військового обліку, то під час перевірки цих документів до цього громадянина виникнуть питання з боку працівників ТЦК для уточнення", - сказав він.

У разі, якщо людина була виключена з військового обліку, але не має відповідного запису у військово-обліковому документі, їй необхідно звернутися до ТЦК для отримання цього запису.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ