Читайте нас в соціальних мережах

«Як не крути – не вгодиш»: Зюбаненко відповів диванним експертам, які хочуть відправити усіх поліцейських на фронт

Понеділок, 15 квітня 2024 14:50
Очільник обласної поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко розповів про своє ставлення до закликів відправити усіх поліцейських на фронт.

Своїми думками він поділився під час брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

 – Ви відчуєте користь води, коли її не буде у ваших кранах. Так само поліцейські: коли ми працюємо, то, може, цієї роботи не видно, якщо ви не цікавитеся. Але коли вас пограбують, коли вас поб’ють, коли вашій дитині буде небезпечно вийти на вулицю, тоді ви відчуєте, що таке робота поліції… Рутинна робота, якої не видно, яку ніхто не рекламує. Коли вона є і коли немає – велика різниця,  зазначив Сергій Зюбаненко.

Головний поліцейський області зауважив, що заклики відправити усію поліцію на фронт поширюють у двох випадках – або для підриву державності та порядку, або ці люди взагалі не розуміють, що кажуть.

 – 10 % наших атестованих поліцейських з перших днів війни пішли у «Лють». Вона нічим не відрізняється від інших військових бригад. Поліцейські з «Люті» воюють в найгарячіших точках. Із початку повномасштабного вторгнення не було жодного дня, щоб у ротаційній системі працівники поліції не були в зоні проведення бойових дій. На фронті перебувають наші спецпризначенці, вибухотехніки, кінологи, опера, слідчі, рота «Тернопіль»,  розповів Сергій Зюбаненко.

Він також зазначив, що не розуміє, з якою метою усю поліцію хочуть відправити на війну. 

– Скільки ще потрібно відправити працівників поліції, щоб диванні експерти заспокоїлися? Вони хочуть всіх зняти з вулиць та кабінетів. То в мене є питання: а для чого це робиться? Чи не для того, щоб завдати якоїсь шкоди? Концептуально такий крок нічого не вирішить. Чому броні можуть бути в сільському господарстві, промисловості, а поліцейські всі мають піти на війну? – наголосив Сергій Зюбаненко.

Також він розповів, що деякі диванні експерти пропонують мобілізувати усіх атестованих поліцейських, а на їхні місця запросити тих, які перебувають на пенсії.

– Дуже цікава схема. Роками усі говорили про корумповану міліцію. Тепер набрали нових. І ось знову хочуть повернути старих. Як не крути – не вгодиш, – підсумував Зюбаненко.  

Коментарі  

0 #1 Тернополянин 15.04.2024, 21:07
Пане Сергій потрібно дати команду своїм слідчим нехай різко візьмуться за корупціонерів, державних службовців та керівників органів місцевого самоврядування по яких відкриті кримінальні провадження і диванні експерти будуть в захваті, а черги до ТЦК будуть моментально тому що ця злодійня буде тікати на фронт і тоді не потрібно вести розмови про поліцію.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ