Читайте нас в соціальних мережах

На науковій конференції у ЗУНУ обговорили інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку

П'ятниця, 29 березня 2024 21:00
У класичному університеті Тернополя відбулася ХVIІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід».

Організувала дійство кафедра міжнародних економічних відносин навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.

– Радий вітати науковців, освітян, студентів та молодих учених, які долучилися до Міжнародної науково-практичної конференції. Насамперед дякуємо нашим захисникам й захисницям, завдяки яким ми маємо можливість сьогодні бути тут, працювати й обговорювати важливі та актуальні теми, зосереджувати увагу на інноваціях і трансформаціях, які неможливі без наукового підґрунтя, дискутувати, говорити про відповідальність й подальші кроки для розвитку. Вірю, що сьогоднішня зустріч буде результативною та плідною! – наголосив завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий.

Модеруючи захід, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Роман Зварич окреслив питання України: її місце у світі, розвиток вітчизняних інновацій в умовах війни.

Директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома охарактеризувала інноваційні процеси в системі загальної середньої та професійної, професійно-технічної освіти на основі вітчизняного та зарубіжного досвіду.

Про стан та перспективи розвитку туристичної галузі у Тернопільській громаді розповів начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрій Дейнека.

Почесний консул Угорщини в Тернополі, президент благодійного фонду «Подоляни», випускниця ЗУНУ Тетяна Чубак охарактеризувала регіональні особливості розвитку бізнесу в умовах війни.

Доцент Королівського коледжу Лондона Ірина Галаса проаналізувала український воєнний дискурс під час повномасштабного вторгнення росії.

Цьогоріч участь у конференції взяли понад 190 учасників з Тернополя, Києва, Львова, Одеси, Луцька, Івано-Франківська, Нідерландів, Данії, Польщі, США, які долучитися до роботи в офлайн та онлайн форматах.

Робота конференції проходила у шести секціях:

1 міжнародні економічні відносини у ХХІ столітті;

2 перспективи розвитку національної економіки;

3 міжнародне середовище бізнесу та маркетингу;

4 новітні підходи в теорії та практиці міжнародного менеджменту;

5 сучасні інформаційні технології та штучний інтелект;

6 міжкультурні комунікації та ділове спілкування.

– Переконані, що ця міжнародна наукова зустріч стане міцним підґрунтям для інноваційних процесів у економічному та соціокультурному розвитку України! Працюємо на благо нашої держави! – підсумували в університеті.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Тернополянин 30.03.2024, 18:29
Ця група вчених злодіїв повинна давним давно сидіти в Чорткові, а пан Крисоватий разом з цим лисим злодієм Надалом повинні стати на коліна перед простими людьми працівниками радгоспу і просити милостиню, а якщо цього не буде то хлопці прийдуть з фронту і тоді ці злодюги будуть наказані по повній програмі і маямі їх не врятує.
Скарга
0 #1 Йосип 30.03.2024, 09:40
Цитата: Роман Зварич окреслив питання України: її місце у світі...
І без Зварича зрозуміло, що Україна, це сировинний придаток Європи. Іноземні компанії скупили українські чорноземи, а українські кріпаки виробляють додаткову вартість.
Знайшлося в цій системі і місце псевдонауковцям , на кшталт Зварича - запевняти пересічних, що ми ще ого-го! Козарлюги!
За це він отримує непогану зарплатню. Влад заспокоює народ, що все буде добре. Тобто, всі при ділі і тільки пересічні, знімаючи локшину з вух, дивуються, коли ж воно настане "це добре"?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ