Читайте нас в соціальних мережах

Демкура та Заставний можуть покинути елітні будинки на березі ставу у Тернополі, які вони оформили, як елінги

П'ятниця, 08 грудня 2023 18:40
Сьогодні, 8 грудня, "Тернополяни" писали, що Західний апеляційний господарський суд задовольнив позов прокуратури про скасування рішення ТМР щодо ділянки землі по вулиці Урожайна у прибережній смузі Тернопільського ставу.

Нагадаємо, на вулиці Урожайній, яка веде через парк «Загребелля» в Тернополі,  вздовж берега набудували будинки тернопільські мільйонери.

А по документах оформили, що це звичайні паркування для човнів – елінги.

Сьогодні, Західним апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу керівника Тернопільської обласної прокуратури щодо відмови в задоволенні позову до Тернопільської міської ради, ОК «Вінд» про визнання незаконним та скасування рішення Тернопільської міської ради, визнання недійсним договору оренди землі, скасування речового права та повернення земельної ділянки  площею 0,4060 гектара вартістю понад 3 мільйони 600 тисяч гривень у державну власність. 

Додамо, що до складу коооперативу "Вінд" входять відомі люди Тернополя, які і є власниками, як з'ясувалося незаконних елітних будинків на березі ставу, оформлених по документах - як місця для паркування човнів - елінги. 

Отже, до складу ОК «Вінд» входять - Русіна Алла Василівна, Міхєєв Олександр Анатолійович, Джуравський Степан Степанович, Демкура Тарас Володимирович (місцевий мільйонер, дійсний член ради засновників компанії "Amway", кандидат економічних наук, віцепрезидент Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), Баб'яр Павло Петрович, Борис Алла Володимирівна, Кікінежді Василь Олександрович, Кікінежді Оксана Михайлівна, Дрозд Богуслав Францішек, Заставна Оксана Петрівна (дружина колишнього мера Тернополя Романа Заставного).

Поки що є рішення суду про визнання недійсним договору оренди землі та повернення даної ділянки, але наступний крок може бути або ж демонтаж елітних будинків на набережній ставу у Тернополі, або повернення їх разом з землею у державну власність. 

406097239 339843455336766 6885413428991510363 n

406198444 1417404969205073 3370903888165055807 n

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Михайло 10.12.2023, 20:55
Приємно читати такі рішення судів, а вся ця рать повинна задуматися перш ніж обкрадати державу та людей. Для прикладу візьмемо с. Підгороднє і цього безбащеного голову Підгороднянсько ї сільської ради який на підроблених документах вирішив примножити статки свої та своїх депутатів, а саме правоохоронні органи повинні довести справи щодо котеджного містечка та незаконного будівництва на землях простих громадян в центрі села та дати таку саму оцінку як на березі ставу в м. Тернополі і всіх цих злодюг притягнути до кримінальної відповідальност і, а будівлі конфіскувати та також передати сім'ям учасників війни які потребують житлової площі.
Скарга
+1 #1 Тернополянин 10.12.2023, 16:50
Нарешті прокуратура та суд не повелися на мішки грошей, це сьогодні дещо значить. Хочу довести громадянам міста та області про те, що пора цю всю банду злодіїв виводити на чисту воду, а там керівники органів влади, держгеокадастру , органи місцевого самоврядування які думали що вони боги і закон для них ніщо. Рішення колективного органу (рішення сесій) це вже закон, а дулю з маком, щоб рішення мало юридичну силу потрібно дотримуватися:
- установчих документів на право;
- містобудівної документації чи генплану;
- інтересів держави;
- суспільні інтереси
Все це коротенько, а безголові голови та керівники органів влади рахували простий нарід за бидло, а себе за царів і зараз маючи рішення судів судів потрібно все це лайно привести до відповідальност і і зносити незаконні маєтки бульдозером, або забирати і передавати учасникам війни, а всі хто платив мзду цьому бидло пустити по вітру. КРАПКА!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ