Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Головко залишається на посаді голови Тернопільської облради

Понеділок, 07 серпня 2023 16:10
Сьогодні Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглядала апеляційну скаргу прокурора не відсторонили від посади голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

 

Відтак, Апеляційна палата залишила в силі рішення першої інстанції. Відповідно Михайла Головка не відсторонили від посади.

«Прокурор в судовому засіданні на запитання суддів по конкретних доказах, які дозволять суду прийняти протилежне рішення, відсторонення Михайла Головка, не привів жодного доказу, а навпаки визнав той факт, що не зібрані органами досудового розслідування жодного доказу, які б дозволили відсторонити Михайла Головка від посади. Це прямий текст прокурора в судовому засіданні", – каже "Суспільному" адвокат підозрюваного Костянтин Глоба.

6 липня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Про це повідомили тоді на сторінці САП у соцмережі.

Розглядали цю справу 13 та 17 липня. 17 липня суд ухвалив рішення не задовольняти клопотання прокурора про відсторонення голови Тернопільської обласної ради. Після цього прокурори подали скаргу на це рішення.

Михайло Головко перебуває у відпустці з 12 липня по 24 серпня. Наразі його обов'язки виконує перший заступник. Нагадаємо,  його та двох заступників ТОДА підозрюють у вимаганні понад 2 мільйонів гривень у підприємця. Попередня кваліфікація – частина 4 статті 368 Кримінального кодексу. Це вимагання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.


Коментарі  

0 #4 Михайло 08.08.2023, 23:17
Ви прості люди працюйте, воюйте, платіть податки, а ці патріоти будуть відмивати та красти. Пора це все лайно змити в унітаз і забути що такі люди в нас при владі.
Скарга
+4 #3 Григорій 07.08.2023, 20:58
Пропоную обміняти Головко на Пєскова. Що один, що другий - вороги народу. Так Пєскова хоч повісити можна, а Головко ні, бо продажний суд не дозволить.
Скарга
+4 #2 чесний податківець 07.08.2023, 20:30
Ще один крок до Євросоюзу і НАТО Ура таваріщі
Скарга
+4 #1 Правда 07.08.2023, 16:38
Злодії і аферисти не потопаємі, а як цей великий патріот буде нам дивитися в очі і керувати радою, а може всім нам потрібно брати приклад із великого патріота і красти все, що не так лежить.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ