Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині керівники благодійного фонду привласнили 6,5 млн грн, призначених для ЗСУ

Середа, 11 травня 2022 13:27
На Тернопільщині керівники благодійного фонду привласнили 6,5 млн грн, призначених для ЗСУ.

Двоє братів з Чернівців близько 1,5 років тому створили благодійний фонд на Тернопільщині. 

Справи йшли не дуже, та з початком війни і до сьогодні, братам, а також їхнім друзям, яких залучили до роботи фонду, вдалося зібрати на потреби ЗСУ - 13 млн грн. 

На жаль, тільки на 6,5 млн грн благодійники придбали необхідне для військових, а іншу половину витратили на власні потреби - купили дорогі авто, мобільні телефони та поставили на рахунки - 5 млн грн, які до завершення слідства - заморожені. 

Про такий цинічний злочин у мережі Фейсбук повідомив Ігор Клименко, голова Національної поліції України. 

"50/50. В такій пропорції керівники одного із благодійних фондів Тернопільщини розподіляли кошти небайдужих громадян. Половина суми - на потреби військових, решта - у власні кишені. Складно в такому повідомленні стримати емоції, але я змушений говорити фактами. Впевнений, що порядні громадяни скажуть своє слово й охарактеризують цих «благодійників» як належить", - написав Ігор Клименко. 

Під час обшуків у помешканнях благодійників вилучили 34 тисячі доларів США, майже 7 тисяч євро, понад 2 тисячі фунтів стерлінгів та більше 200 тисяч гривень.

Злочинців затримали.

"За незаконне використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку під час воєнного стану (і нагадаю, що це нова стаття Кримінального кодексу - 201-2) діячам загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - підсумував Клименко. 

Коментарі  

+2 #1 Ольга 11.05.2022, 13:39
Відправте їх на передову, а не ще державні гроші тратити у тюрмі на них
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ