Читайте нас в соціальних мережах

Антиукраїнські акції в Польщі є неприйнятними, - МЗС

П'ятниця, 16 лютого 2024 16:43
Міністерство закордонних справ України висловило думку про те, що антиукраїнські протести в Польщі є неприпустимими. МЗС закликає польську владу дотримуватися конструктивного підходу до вирішення питань, пов'язаних з транзитом українського зерна та торгівлею.

 

Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі та закликає владу Польщі дотримуватися конструктивного підходу вирішення питань, пов’язаних із транзитом українських зернових та торгівлею.

«МЗС України вважає неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі. Останніми прикладами стали особливо радикальні прояви — псування українського зерна на кордоні та вчорашня демонстрація фермерів у Вроцлаві із антиукраїнськими гаслами. Ці акції, на додаток до блокування польсько-українського кордону, не лише завдають численних збитків українській економіці, яка і так потерпає від російської агресії, але і порушують принципи українсько-польської солідарності», - заявив речник МЗС Олег Ніколенко у соцмережах.

За його словами, українці платять своїми життями, аби польські та інші європейські міста жили в мирі.

"Це не має забуватися або сприйматися як належне. Будь-які намагання радикальними або антиринковими заходами послабити економіку України лише підважуватимуть здатність стримувати агресію росії, створюватимуть додаткові загрози безпеці Польщі та її добробуту", - зазначив він.

В Україні переконані, що будь-які спроби підважити фундамент солідарності між нашими країнами та народами не матимуть успіху. Адже наша країна налаштована зміцнювати відносини дружби і взаємної поваги із Польщею, з якою має спільне європейське майбутнє.

Коментарі  

0 #1 Григорій 16.02.2024, 17:57
Ляхи ще пригадають нам правосєків і Волинську різню! У них інше відношення до УПА та ОУН.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ