Читайте нас в соціальних мережах

У Шумську зустріли домовину із загиблим головним сержантом Едуардом Хатмулліним (фото)

Вівторок, 07 травня 2024 19:57
Сьогодні, 7 травня, Шумська громада в останню путь провела 53-річного головного сержанта Едуарда Хатмулліна, який захищав Україну у складі 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Він загинув 30 квітня 2024 року поблизу села Синьківка Харківської області при спробі винести поранених побратимів.

Народився Едуард Хатмуллін у місті Костянтинівка на Донеччині.

З початку війни він перетворив свою домівку на штаб для військових і волонтерів, а свій бізнес спрямував на порятунок українських бійців.

З 2014 року став одним із засновників ГО «Схід та Захід єдині», що об’єднала небайдужих людей з різних областей для підтримки ЗСУ.

Від початку повномасштабного вторгнення Едуард взяв у руки зброю і разом з побратимами захищав Україну. З 2022 року його родина переїхала жити до Шумська, щоб бути у відносній безпеці.

7 травня під пронизливі звуки сирени машин громада зустріла живим коридором військовослужбовця та волонтера. На площі Героїв Майдану у Шумську духівники спільно із присутніми помолилися за душу відважного захисника.

Траурна процесія під супровід оркестру пройшла вздовж міста до Спасо-Преображенського храму у місті Шумськ.

З почестями поховали Героя на місцевому кладовищі. Сьогодні для нього востаннє прозвучали залпи військового салюту та Державний Гімн.

Шумська громада розділяє з рідними та близькими біль втрати. У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам’ять українського бійця.

Сьогодні, 7 травня, у Шумській громаді оголошено днем жалоби.

 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ