Читайте нас в соціальних мережах

Близько 6 тис. чоловіків призовного віку кожного дня покидають Україну

Понеділок, 25 грудня 2023 16:42
Приблизно 6 000 українських чоловіків призовного віку залишають країну щодня, 150-200 - через волонтерську систему "»Шлях». Найчастіше це водії вантажівок і ті, хто супроводжує людей з інвалідністю.

 

Близько 6 тис. чоловіків призовного віку щодня виїжджають за кордон. З них за системою "Шлях" як волонтери 150-200 чоловіків. Переважно перетинають кордон водії вантажівок та супроводжуючі осіб з інвалідністю, сказав під час пресконференції начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ, полковник Ігор Матвійчук.

За словами Матвійчука, за добу з України виїжджає близько 6 тис. чоловіків призовного віку. З них за системою "Шлях" як волонтери - 150-200 чоловіків. Зазначається, що

Також він зазначив, що близько 45% виїжджають водії вантажівок. Також останнім часом збільшилася кількість чоловіків, які беруть шлюб з багатодітними жінками й скориставшись цим, виїжджають.

"В законодавстві не деталізовано можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто, одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акту встановлення факту догляду, який видається будь-кому. Він не захищений, він може підроблятися. І фактично з однією особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення", – додав Ігор Матвійчук.

Коментарі  

0 #3 Тернополянин 30.12.2023, 10:07
За, що вмирати, за цих вельмож які на крові людській збагачуються, крадуть і наш президент навіть боїться людям в очі дивитися і меле всяку всячину тому, що риба псується із голови. Як так може бути прості люди скидаються копійками, воюють а банда краде мільйонами та жирує.
Скарга
+2 #2 Razmarin 26.12.2023, 16:08
І це тільки офіційна інформація. Після новини про необхідність мобілізувати 500 тисяч осіб, щоденні цифри втікачів зростуть в рази. Відразу стане більше вантажівок, волонтерів. Складно якось засуджувати людей. Військове керівництво та влада давно показали своє ставлення до військових та їх життя. Наприклад, під час контрнаступу або оборони Маріуполя з Бахмутом/Авдіїв кою, коли військових залишають до останнього у кліщах.
Скарга
0 #1 Григорій 26.12.2023, 08:52
Тікають "патріоти", аж свитка заветається! А попики благословлять ці втечі. І ми збираємося перемогти?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ