Читайте нас в соціальних мережах

В Іспанії знайшли й затримали чоловіка, який розсилав листи з вибухівкою до посольства України

Неділя, 29 січня 2023 14:23
Поліція Іспанії заарештувала чоловіка, якого підозрюють в розсиланні листів з піротехнічними матеріалами на адресу прем’єр-міністра країни Педро Санчеза та українського посольства в Мадриді.

Як передає видання АFР, 74-річного чоловіка заарештували в Міранда-де-Ебро, що на півночі Іспанії. Про це стало відомо з джерел журналістів в поліції.

Підозрюваний — літній іспанець, який намагався переконати владу Іспанії відмовитись від підтримки України. Сам він читав пропагандистські ЗМІ, користувався VK та вивчав іспаномовні сайти про зброю та хімію. Наразі йому готують звинувачення в тероризмі.

Як відомо, у грудні минулого року іспанські ЗМІ інформували про вибух в українському посольстві в столиці країни - Мадриді. Тоді комендант посольства України отримав незначні поранення і був госпіталізований - у його руках вибухнув конверт. Інші співробітники не постраждали. Даний інцидент тоді підтвердили й у МЗС України.

Згодом Міністерство оборони Іспанії повідомило, що сили безпеки знайшли третій імовірний вибуховий пристрій у конверті, який було відправлено на базу ВПС у Торрехон-де-Ардос, що поблизу Мадрида.

Крім цього, офіс прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса 24 листопада отримав лист із вибуховим пристроєм, подібним до зазначених. Аналогічний лист отримало й посольство США в Мадриді.


Фото: Reuters

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ