Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі планують відновити змагання з вільної боротьби в пам'ять про відомого тренера Богдана Сцібайла

Субота, 09 грудня 2023 20:00
У Тернополі хочуть відновити легендарні змагання з вільної боротьби - Меморіалу Богдана Сцібайла.

Про це повідомив син Богдана Сцібайла - Ігор Сцібайло.

"Цього року 20-21 грудня планується відновити проведення Меморіалу Богдана Сцібайла з вільної боротьби серед юнаків 2006-2014 років народження. Загалом 16 категорій плюс дві категорії: 43кг - 2010р.н. та 52кг, 2009р.н. Попередні заявка просимо скидати головному секретарю Олександру Мозолюку на: mozovita@meta.ua, з питань розміщення звертайтесь до головного судді змагань Дмитра Красовського +380978019080", - написав Ігор Сцібайло. 

Додамо, що Богдан Степанович Сцібайло в свій час був одним із засновників розвитку вільної боротьби на Тернопільщині. Адже раніше в Тернополі існувала тільки сильна школа олімпійського резерву класичної боротьби, тобто греко-римської в замку над ставом, де Богдан Сцібайло працював. Також Богдан Сцібайло був тренером з бойового самбо, але в радянські часи цей вид спорту був заборонений офіційно, його елементи могли використовувати лише силові структури. Згодом перейшовши з класики на вільну боротьбу, Богдан Сцібайло з колегами почав розвивати її у районах області. Для цього з Тернополя на тренування їздив на мотоциклі в Збараж і Теребовлю. Працював в спортивних товариствах «Колос», «Спартак» та «Динамо», в ДЮСШ-1 та ШВСМ, був одним із тренерів збірної Української РСР, возив спортсменів на чемпіонати тодішнього союзу та за кордон.

В 1991 році Богдан Сцібайло трагічно загинув в автокатастрофі в Польщі.

У 1992 році друзі та учні тренера започаткували міжнародний турнір з вільної боротьби пам’яті тренера Богдана Сцібайла, з того часу цей спортивний масштабний захід став традиційним.

 

 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Олена 09.12.2023, 22:12
Вдачі і божого благословення на добре діло.З молоддю треба займатися на прикладі кращих тернополян,що віддали роки свого життя на просування спорту серед Тернопільщини.
Скарга

Додати коментар