Читайте нас в соціальних мережах

Любомира Гузара можуть проголосити святим

Вівторок, 27 лютого 2024 16:40
26 лютого під час подячного молебню в Патріаршому соборі з нагоди завершення року блаженнішого Любомира, в 91-річчя від дня його народження, Глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав урочисто проголосив початок беатифікаційного процесу Любомира кардинала Гузара.

 

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У декреті зазначається, що упродовж шести років від переставлення до вічності світлої пам’яті блаженнішого Любомира Гузара, сила його слова і духу слугує людям підтримкою та орієнтиром у щоденному житті, особливо під час цієї страшної війни.

«Відтоді Божий люд розпочав виявляти особливу духовну шану стосовно особи Любомира Гузара, не так молячись за його упокій, як просячи в нього заступництва, засвідчуючи славу його святості через численні записи в книгах пам’яті, встановлених біля його гробу. Ці записи вказують на отримані знаки, ласки та оздоровлення», - зазначив блаженніший Святослав у декреті.

Розслідування щодо беатифікації та канонізації блаженнішого Любомира розпочато з огляду на численні звернення поодиноких людей та спільнот вірних. Заявником цієї справи з уряду (exofficio) є Київська архиєпархія Української греко-католицької церкви.

Довідка: патріарх Любомир помер 31 травня 2017 року в Києві й 5 червня його поховали в крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового. 2023 рік було проголошено Синодом УГКЦ роком Любомира Гузара.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ