Читайте нас в соціальних мережах

ПЦУ проти законопроєкту про одностатеві партнерства

Середа, 29 березня 2023 20:30
фото ілюстративне фото ілюстративне
Священнослужителі Православної Церкви України виступили проти створення інституту "реєстрованого партнерства", що передбачає поданий до парламенту законопроєкт № 9103.

Про це повідомляє ПЦУ.

Відповідний документ передбачає реєстрацію "одностатевих партнерств".

В рамках документу, у разі його ухвалення, планують запровадити інститут реєстрованого цивільного партнерства лише для одностатевих пар. 

Утім, Священний Синод ухвалив заяву, де називає "реєстроване партнерство" таким, що "суперечить природному Богом встановленому закону, порушує норми Конституції України щодо визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки".

Священний Синод прийняв Заяву, в якій підкреслив неприйнятність законопроекту № 9103 про інститут «реєстрованого партнерства» як такого, що суперечить природному Богом встановленому закону, порушує норми Конституції України щодо визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки, несе загрозу для суспільної моралі, зокрема для морального і психологічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, створеній на підставі шлюбу чоловіка і жінки, та погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні.

Синод доручив Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію надіслати відповідні листи до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що «Законопроєкт беззаконня, а не закону», — Глава УГКЦ прокоментував цивільні партнерства в Україні.

14 березня, законопроєкт про цивільні партнерства зареєстрували у Верховній Раді.

Реєстроване партнерство є альтернативою для тих пар, які не можуть або не бажають укладати шлюб, ідеться в пояснювальний записці до законопроєкту.

Зокрема, завдяки інституту цивільного партнерства зможуть отримати статус близьких родичів одностатеві пари, які наразі не можуть укладати шлюб через обмеження, закладені в Конституції (її положення не можна змінювати в умовах воєнного стану).

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ