Читайте нас в соціальних мережах

В Києві демонтовано ще один пам’ятник радянської епохи, - заступниця Кличка

Вівторок, 26 грудня 2023 14:43
Напередодні свят у Києві відбувся демонтаж пам’ятника учасникам Січневого повстання, який стояв у Маріїнському парку. Про це повідомила Ганна Старостенко. 

«Ще один символ більшовицької тиранії зник з публічного простору нашого міста. Сьогодні працівники КП «Благоустрій» демонтували пам'ятник учасникам Січневого збройного повстання 1918 року. Ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки», - заявила заступниця голови КМДА, депутатка Київради від фракції «УДАР Віталія Кличка» Ганна Старостенко. 

Вона зазначила, що Україна має позбутися ворожого культурологічного впливу. 

«Нам десятиліттями навʼязували в герої радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу», - наголосила Старостенко.

Раніше повідомлялося, що Київрада ще у березні 2017 року за ініціативою мера Києва Віталія Кличка звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо перенесення пам’ятників радянської епохи. Рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення низки київських пам’ятників Кабінет міністрів ухвалив 10 листопада 2023 року.

На початку грудня в столиці був демонтований пам’ятник командиру більшовиків Щорсу, розташований на бульварі Шевченка. Раніше були демонтовані пам’ятники радянському воєначальнику Миколі Ватутіну та радянському льотчику Валерію Чкалову.

Коментарі  

+1 #2 Ihor Kvitko 27.12.2023, 15:28
Раз вас все наследие коммунистов так раздражает, то тогда уж и метро уничтожайте, которое во времена СССР было построено. Я искренне не понимаю истерию вокруг памятников. Стоят они и стоят, кому мешают? Целые представления устраивают. Сейчас явно есть более актуальные проблемы.
Скарга
+1 #1 Григорій 26.12.2023, 16:28
Руйнувати - не будувати, багато розуму не потрібно! Де нові підприємства, де нові технології? До сих пір користуєтеся тим, що збудували комуняки, бо у сами свідомітів смальцю в голові не вистачає побудувати або винайте щось нове.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ