Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк розповів, яким буде новий закон про доплати військовим

Вівторок, 06 червня 2023 20:45
Минулого тижня у першому читанні ухвалено парламентом законопроєкт № 9342, який має вирішити ряд проблем у системі сектору оборони.

Детальніше про нього розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу “Еспресо”.

– Проєкт закону про доплати військових – це результат компромісних рішень та непростої роботи робочої групи, до якої входили представники всіх політичних сил, що представлені у Верховній Раді, також активну участь брали представники Сил оборони, Міністерства оборони, також МВС, Служби безпеки та державної охорони. Мені видається, що вдалося вирішити майже всі основні питання, але ми зрозуміли, що одним законопроєктом не обійтися, – говорить Михайло Цимбалюк.

Правки у проєкт закону вносили до сьогоднішнього дня, а вже до кінця тижня планують винести його на голосування у другому читанні та в цілому, розповідає народний депутат.

Він зазначає, у проєкті закону підняті питання, яких не було у інших законодавчих документах.

– У цьому законопроєкті також врахували аспекти, які стосуються не лише бійців ЗСУ а, зокрема, й військовослужбовців строкової служби. А саме їх грошового забезпечення та відпусток. Також будуть підвищені посадові оклади й оплата інструкторам, це теж важливо. Адже від їх фахової роботи залежить як безпека та майбутнє воїнів, так і наша перемога, – каже Михайло Цимбалюк. – Буде встановлено й соціальну справедливість, адже доплати 30 000, 50 000 та 100 000 отримуватимуть воїни, які реально ризикують своїм життям, а не ті хто перебуває на вільних територіях з меншим ризиком.

Нардеп також розповів, що участь у засіданні робочої групи брали у представники Міністерства фінансів України, тож усі джерела фінансів на втілення законопроєкту було знайдено.

Всі ці ініціативи будуть фінансово підкріплені й це важливо. Гроші у державі є і мусять бути, коли мова йде про сектор оборони та оплату праці військовослужбовців. Для цього в бюджеті кошти знайдемо, – підкреслює Михайло Цимбалюк.

Коментарі  

+1 #1 Григорій 04.07.2023, 17:40
Цимбалюк там збоку стояв, але піар - наше все. Цікаво, скільки він заплатив за свою рекламу?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ