Читайте нас в соціальних мережах

«Кількість отриманих статусів УБД є незначною у порівнянні з кількістю воїнів, які захищають державу», – Михайло Цимбалюк

Четвер, 18 травня 2023 21:00
Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді України включити до порядку денного проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– Зараз військовослужбовці мають низку перешкод, зокрема, бюрократичних в процесі оформлення статусів учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни. Незважаючи на готовність системи оборони з кінця 2022 року видавати відповідні статуси, кількість отриманих статусів УБД є незначною у порівнянні з кількістю Захисників та Захисниць України, які захищають державу та населення від військової агресії рф. Так, за даними Міноборони, з початку повномасштабного вторгнення видано кілька тисяч статусів УБД, який має видаватися через 30 днів участі у бойових діях,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Законопроектом №9141 пропонується надати право комісіям, які відповідають за присвоєння статусів за заявою військовослужбовця або його представника, витребовувати у відповідальних органів або осіб (наприклад, військової частини) необхідні документи, що є підставою для надання статусу.

Відповідальний орган або особа, які володіють необхідними документами, зобов’язана надати відповідь на запит не пізніше, аніж через тридцять днів від дати його надходження, пояснив народний депутат.









Коментарі  

0 #1 Григорій 19.05.2023, 10:18
Вам що, родич Цимбалюк? Ви піарите і пхаєте його де тільки можна!
Скарга

Додати коментар