Читайте нас в соціальних мережах

«Якщо ми не дамо зарплату людині, яка сидить в окопі, вона кине автомат і піде додому», – народний депутат Микола Люшняк (відео)

Вівторок, 24 вересня 2024 17:21
На Тернопільщині відбувся форум громад «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

Представники місцевих адміністрацій, органи місцевого самоврядування та парламентарії обговорили результати реформи децентралізації та дискутували про те, як громадам вижити у час війни.

Участь у форумі взяв народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк. Він наголосив на тому, що насамперед нам потрібно спрямувати усі зусилля на те, щоб зупинити ворога, а вже потім думати про розвиток.

– Зараз ми вирішуємо, куди має йти ПДФО. На жаль, наша держава у дуже важкому стані. Маємо зрозуміти: якщо не переможемо ворога, то ПДФО будемо сплачувати вже в іншу державу! Забирати гроші в місцевих бюджетів – дуже важке рішення. Попри це, ми маємо заплатити зарплату людині, яка сидить в окопі, інакше – вона кине автомат і піде додому,  зазначив Микола Люшняк.  

Також він розповів, де громадам шукати ресурс, зокрема вирішити питання великої кількості земель ОСГ, які зараз не оподатковуються.

– Ми маємо розуміти, у який важкий період живемо. Треба думати, де взяти кошти, щоб вижити, заплатити людям зарплати, але найперше – це підтримувати наші збройні сили. Будуючи державу, не розуміючи для кого ти її будуєш, то краще її не будувати,  підкреслив Микола Люшняк.

Більше – у відео.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ