Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 79

При оформленні субсидій тернополяни часто допускають помилки

Вівторок, 01 вересня 2015 18:38
На Тернопільщині 52 тис. сімей подали документи на отримання субсидій.

Як розповідають в Тернопільській облдержадміністрації - це лише 47% від тих, хто має право на субсидії. Відтак чиновники просять громадян подумати про рахунки за комунальні платежі до початку опалювального сезону та заздалегіть подавати документи на отримання субсидій.

«Право на субсидії одержало близько 47 000 сімей з усієї області, а це 90% від поданих заяв. Основними чинниками, що гальмують темпи призначення субсидій є невірно оформленні документи, або подаються дані про людей, які не мешкають разом. Також виникають проблеми у надісланих поштовим зв’язком заявах. У таких документах часто відсутні певні реквізити, або мають місце помилки», - зауважив директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Воронка.

Загалом найвищий відсоток призначених субсидій у Зборівському (98,1%), Кременецькому (96,5%), Шумському (95,1%), Заліщицькому (93,4%), Тернопільському (93,3%) районах та м. Чорткові (95,6%). Дещо менше призначено у Бучацькому (82,5%), Гусятинському (82,6%), Монастириському (88,2%), Лановецькому (88,9%), районах та м.Тернополі (85,3%).

«По Україні за субсидіями звернулося трішки більше аніж 62% від тих, хто має право на їх одержання. Тож ми просимо громадян подумати про рахунки за комунальні платежі до початку опалювального сезону. Аби потім не створювати ажіотаж та кілометрові черги до місцевих соцзабезів. Бо наразі показник тих, хто подав документи на отримання субсидій - лише 47% від тих, хто має на них право», - зауважив заступник очільника - керівник апарату Тернопільської ОДА Віктор Шумада.

Нагадаємо, призначення субсидій здійснюється на підставі лише двох документів – заяви та декларації. Скасовано необхідність надання довідок про доходи, у тому числі і працюючих осіб. При цьому запроваджено спрощені форми заяв та декларацій про доходи і витрати осіб для звернення за субсидіями. В декларації не вказується сума доходів, а лише джерело їх отримання.

Додати коментар