Читайте нас в соціальних мережах

В Україні відроджується та розвивається коноплярство

П'ятниця, 13 вересня 2024 11:40
Галузь коноплярства активно відроджується та розвивається в Україні.

Як повідомили у Мінагрополітики, аграрії все частіше стали вирощувати цю культуру у промислових цілях.

За словами директора Департаменту аграрного розвитку Ігоря Віштака, це може позитивно вплинути на розвиток суміжних галузей – харчової, легкої та целюлозно-паперової.

"Приємно вразило, що на Вінниччині вирощуються коноплі для промислових цілей, які є традиційною вітчизняною сільськогосподарською культурою, що на довгий час практично випала з сівозміни. Вирощування конопель в промислових цілях стало можливе після прийняття закону про медичний канабіс. Промислові коноплі – це також безліч продуктів з доданою вартістю харчова, легка, целюлозо-паперова та інші галузі промисловості", – зазначив Ігор Віштак.

Він додав, що Уряд докладає зусилля для відродження галузі коноплярства. Уже прийнято Закон від 21 грудня 2023 року № 3528-IX щодо державного регулювання обігу рослин роду коноплі, завдяки якому, за експертними оцінками, площі конопель уже в наступному році можуть зрости до 8 тис. гектарів.

Ігор Віштак каже, що культивування коноплі сприяє аерації ґрунтів і очищенню їх від важких металів – цинку, міді та свинцю. До того ж в Україні найкращі сорти промислових конопель з усього світу.

Коментарі  

0 #2 Робот 14.09.2024, 07:20
Дурік це промислова конопля
Скарга
+1 #1 Веприк 13.09.2024, 12:36
О! Буде нашим нарикам пожива.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ