Читайте нас в соціальних мережах

Стали відомі подробиці затримання у Тернополі "дрифтерів", які займалися переправленням військовозобов’язаних за кордон (фото, відео)

Понеділок, 23 вересня 2024 14:35
Про це сьогодні, 23 вересня, розповів начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко. 

"Готовий проінформувати вас про події, які набули чималого резонансу в Тернополі минулої п’ятниці. Раніше не було змоги про це говорити, оскільки тривали слідчі дії на території кількох областей України, оголошувалися підозри фігурантам та обиралися їм запобіжні заходи. Йдеться про затримання тернопільськими поліцейськими міжрегіональної злочинної групи, учасники якої займалися незаконним переправленням військовозобов’язаних за кордон. На такій схемі їм вдалося заробити мільйони гривень. Фігуранти жили на широку ногу. Одночасно під час спецоперації правоохоронці провели більше пів сотні санкціонованих обшуків на території кількох областей України. У них вилучили тисячі доларів, євро та гривень, а також автомобілі преміум класу: Audi e-tron, Volkswagen Touareg, Mercedes-Benz, Porsche Cayenne", - відзначив Зюбаненко. 

Незаконну схему розробили двоє 24-річних жителів Тернополя, залучивши до неї ще п’ятьох спільників.

Усе було чітко продумано і кожен учасник злочинної групи мав свій напрямок «роботи». Троє ділків підшуковували «клієнтів», їхня спільниця сама довозила їх до прикордонної зони, а вже там житель Чернівецької області допомагав чоловікам нелегально потрапити до Молдови.

Ціна питання – від 8 до 10 тисяч доларів.

Усім членам злочинної групи слідчі поліції повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до дев'яти років з конфіскацією майна.

"Вдячний оперативникам управління карного розшуку, слідчим ГУНП та колегам з обласного СБУ та Державної прикордонної служби України за професійну роботу. До речі, це власники тих елітних авто, які влаштовували дрифт у центрі Тернополя, порушуючи громадський порядок та наражаючи на небезпеку всіх учасників дорожнього руху", - зауважив поліцейський

 

 

 

 

 

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що у Тернополі особи в формі поліції проводять масові рейди.

Десятки «тємщиків» та лихачів з-під «Молока» сьогодні затримали поліцейські за переправку ухилянтів. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ