Читайте нас в соціальних мережах

На підакцизні товари - збільшено штрафні санкції

Вівторок, 25 серпня 2015 13:21
Знову збільшили штрафні санкції за виготовлення і реалізацію фальсифікованих підакцизних товарів.

Як повідомляють у  Державній фіскальній службі Тернопільської області, одним із основних завдань операції «Акциз-2015» є ліквідація тіньового ринку підакцизних товарів. Адже від реалізації таких товарів залежить наповнення бюджету.

«Розміри штрафів за реалізацію підакцизних товарів без ліцензії збільшили у 50 разів. Такі товари можуть бути законно виготовлені, але якщо вони продаються без ліцензії то мінімальний штраф, який доведеться заплатити - 17 000 гривень, максимальний – 85 000 гривень», - розповідає заступник  начальника управління, начальник штабу оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області Юрій  Парило

Також виросли штрафи за діяльність з метою збуту і сам збут незаконно виготовлених підакцизних товарів. Тепер таким порушникам доведеться віддати від 17 000 до 34 000 гривень.

«Якщо незаконне виготовлення підакцизних товарів буде відбуватись шляхом відкриття підпільних цехів чи із використанням обладнання, яке забезпечує їх масове виробництво, то сума такого штрафу може зрости до 170 000 гривень. І, в будь-якому випадку, суд застосує такий додатковий вид покарання як конфіскація незаконно виготовленої підакцизної продукції і обладнання, яке використовується для його виготовлення», - продовжує Юрій Парило.

Окрім фінансових стягнень, для тих, хто хоче незаконно збагатитися, може настати кримінальна відповідальність і у вигляді позбавлення волі від 3-х до 10 років.

Додати коментар