Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 79

Оформлення субсидій: розмір доходу вказувати вже не потрібно

П'ятниця, 07 серпня 2015 19:44
Понад 55 тисяч сімей на Тернопільщині вже отримують субсидії. У порівнянні з 2014 роком – кількість звернень зросла у 7-8 разів. Однак це не остаточний результат, оскільки в дію ввійшла спрощена система подання субсидій.

Відтепер тернополян просять вказувати у декларації лише джерело та вид доходу, тоді як  одноразову допомогу та депозити вказувати не потрібно.

«Ми проводимо роз’яснювальні роботи, аби громадяни звертались за субсидіями вже сьогодні не чекаючи початку опалювального сезону. Адже навіть якщо зараз ви сплачуєте невеличку суму за комунальні послуги – то починаючи з жовтня значно зросте ціна за споживання газу. Відповідно всі ринуть оформлювати субсидії» - розповідає директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.

Вадим Боярський розповідає, що часто тернополяни заповнюючи декларацію – допускають помилки вказуючи недостовірну інформацію. Відтепер якщо людина подала недостовірну інформацію, то виплата субсидій припиняється, або повертається надлишкова нарахована субсидія. Але це не означає, що з наступного місяця при подачі правильної інформації людина не має права її поновити, -

«Для того аби уникати помилок - у декларації є зміни. Тепер потрібно вказувати лише вид і джерело доходу, а вже суму управління соцзахисту братиме у фіскальній службі. Порушення буде тоді, коли людина не вказала один із видів доходу»

Крім того, відтепер, в джерело доходу не вказують одноразові виплати та дохід від розміщення депозитів. А для фізосіб-підприємців 1 групи, які обрали спрощену систему оподаткування, враховуватиметься мінімальна заробітна плата - 1218 грн. Для 2-ї групи - дві мінімальні заробітні плати, а для 3-ї - три мінімальні заробітні плати. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар