Читайте нас в соціальних мережах

Андрій Богданець розповів, як малим фермерам отримати гарантії під кредити 

Понеділок, 29 січня 2024 19:30
В Україні почали надавати гарантії під кредити малим фермерам.

Про деталі цієї ініціативи у соцмережах розповів народний депутат з Тернополя, голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Андрій Богданець.

За підтримки ЄС та Групи Світового банку в Україні запрацював Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Гарантії банкам, які надають кредити фермерам, складають до 50% суми позики, пояснив Богданець.

– Фермери, які обробляють або мають у власності до 500 га землі, зможуть отримати: інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, обігові кошти на строк до 3 років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн. Також Фонд допомагатиме малим фермерським господарствам розв’язувати проблеми з пошуку коштів на закупівлю сільськогосподарської техніки та обладнання, придбання землі, а також на операційні потреби, –зазначив Андрій Богданець.

Для отримання гарантій від Фонду мале фермерське господарство має відповідати екологічним та соціальним вимогам Світового банку, а фермер повинен бути зареєстрований у Державному аграрному реєстрі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #4 Anastasia 30.01.2024, 14:38
Интересная схема получается: сначала власть берет деньги в кредит у так называемых зарубежных партнеров, а потом их отдает в кредит гражданам. Сама страна вся в долгах, так еще и народ стимулируют взаймы жить.
Скарга
0 #3 Григорій 30.01.2024, 09:40
Дивлячись на фото Богданця зразу ж згадуєш Миколу Васильовича Гоголя, нашого славетного земляка, який про таких, як Богданець, писав
- И лицо разбойничье!
– Дайте ему только нож да выпустите его на большую дорогу – зарежет, за копейку зарежет! Он да еще вице-губернатор – это Гога и Магога![
Скарга
0 #2 Григорій 30.01.2024, 09:34
Богданець - рекетир! Хоче загнати фермерів у кредити, а потім забрати їх майно.
Таких доброхотів греблю гати.
Скарга
0 #1 Михайло 29.01.2024, 19:48
Шановний пане Богданець Ви краще меньше приймайте законів які гроблять фермерство і не радуйте кредитами, а то ми вже бачили ваші кредити які тільки залізь то тоді не відчухаєшся і віддасиш все своє майно і ще мало буде.
Скарга

Додати коментар