Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський нардеп Михайло Головко таки "достукався" до колег з парламенту

П'ятниця, 17 липня 2015 14:04
Депутати Верховної Ради нарешті розглянули законопроект “Про державне регулювання закупівельної ціни на молоко” та мінімальною більшістю таки ухвалили його у першому читанні. У ньому йдеться про збільшення закупівельної ціни на молоко у селян.

“Сьогодні це найбільша проблема селян, адже для більшості з них продаж молока є засобом для виживання. Фактично корова для села є єдиною годувальницею для багатьох сімей. Особливо це стосується громадян, які не отримують пенсій, а живуть лише з продажу молока. Ціни виросли на все: товари, послуги, ліки тощо, а молоко у людей скуповують й далі по дві гривні або й менше. Це фактично змушує селян вирізати худобу. Держава, не реагуючи на проблему, прирікає село на вимирання”, - зазначає Михайло Головко.

Варто зазначити, що Михайло Головко виступав за збільшення закупівельної ціни на молоко для селян ще з 2010 року. Тоді свободівець організовував акції протесту під стінами ОДА вимагаючи дослухатися до проблеми селян та зберегти поголів’я ВРХ державних регулюванням мінімальної закупівельної ціни на молоко.

"Ця кричуща йнеприпустима ситуація свідчить лише про те, що представники молокопереробної галузі бажають збільшити свої прибутки будь-якою ціною, навіть шляхом фактичного розорення та повної демотивації мешканців села. У попередньому скликанні ми разом з моїм колегою Ігорем Сабієм вже реєстрували подібний законопроект, але, на жаль, він так і не був проголосований. У нинішніх реаліях, враховуючи масове безробіття, стрибок долара та загальне зубожіння населення, підсобне господарство для мешканців села є чи не єдиним джерелом доходів. Тому наш обов'язок як представників народу — якнайшвидше ухвалити цей законопроект в другому читанні і підтримати селян”, - додає свободівець Михайло Головко.

За словами автора документа, поява законопроекту зумовлена мізерною закупівельною ціною на молочну продукцію. На сьогодні переробні підприємства встановлюють ціну на молоко, яке купують у населення, в межах від 2 до 4 грн. за 1 літр. Більше того, як зазначається у пояснювальній записці, нижній поріг закупівельної ціни на молоко другого ґатунку в деяких регіонах України (окремі райони Тернопільщини) сягає 1 грн. 50 коп. за 1 літр молока. У той же час, роздрібна ціна на молоко у торгових мережах України становить 8:10 грн. за 1 літр, а подекуди й більше

Додати коментар