Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни тиждень грітимуть воду через борг у 2,5 мільйони гривень

Четвер, 02 липня 2015 18:02
У кранах тернополян вже два дні тече лише холодна вода. Директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» каже, що це все через величезний борг перед електропостачальниками.

- Ми заборгували майже 2,5 мільйони гривень. На це пояснення і свої причини, хоча, вибачення перед тернополянами я прошу особисто, адже не врахував минулого року певних моментів, які сьогодні призвели до відключення теплої води, - розповідає директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак. – Так, така сума боргу була утворена через несплату грошей за надані послуги бюджетними установами міста. Крім того, у квітні нам довелось заплатити за газ удвічі більше.

Поки гаряча вода є лише у дитсадках та лікарнях міста. Решті тернополян доведеться купатися у грітій на газових плитках воді. Скільки часу? Залежить від швидкості передачі коштів з бюджету м. Тернополя на рахунок КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». В середньому така процедура займає від 5 до 7 робочих днів. 

- 30 червня на сесії Тернопільської міськради було прийнято рішення надати приблизно 1,6 мільйона на погашення заборгованості. Маємо надію, що за цей час ми дійдемо згоди із постачальниками електроенергії і проблему в скорім часі буде вирішено, - додає Андрій Чумак.

Він також запевнив, що за період поки не буде гарячої води, тернополянам не проводитимуть нарахування за оплату.

Інна Буряк 

 

Додати коментар