Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині деякі підприємці можуть не користуватися касовими апаратами

Середа, 30 серпня 2023 18:00
Тернопільські податківці розповіли, хто з підприємців може не застосовувати касові апарати.

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що з 1 серпня цього року відповідальність за порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» застосовується не тільки до торгівців підакцизними товарами, а й до суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор.

А з 01.10.2023 відповідальність буде застосовуватись до всіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

"Проте є й винятки. Так, нові правила застосування РРО не стосуються: платників єдиного податку І групи ( річний дохід – до 167 МЗП), фізосіб, які продають на ринку текстиль, вживані речі, продукти власного підсобного господарства. Окрім цього, уряд звільнив від використання касових апаратів підприємців, які ведуть роздрібну торгівлю у сільській місцевості. Однак тут теж є свої винятки, тому використовувати РРО у селі необхідно за умови, якщо: одночасно ведеться торгівля підакцизними товарами, йдеться про дистанційну торгівлю, зокрема, через Інтернет, сільрада та рада ОТГ ухвалила рішення про обов'язкове використання РРО. Фіскалізації також не підлягають розрахунки, здійснені з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків", - йдеться у повідомленні податківців. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 30.08.2023, 20:26
злодюгам полегшили життя.
Скарга

Додати коментар