Читайте нас в соціальних мережах

Розставити всі крапки у конфлікті акціонерів ТОВ «Домобудівник» приїхав іноземний інвестор

П'ятниця, 26 червня 2015 18:14
Бійкою, штовханиною, зламом замків розпочався 17 червня робочий день на території «Домобудівника». Станом на сьогодні роботу підприємства відновлено. Але конфлікт між акціонерами лише набирає обертів.

Що насправді коїться з товариством «Домобудівник» приїхав з’ясувати латвійський інвестор, голова правління компанії «Українського торгового центру» Айвар Сманс.

«На початку року зі мною зв’язалась група підприємців з пропозицією збільшити товарообіг України на Європу. З того часу ми плідно співпрацюємо з підприємствами, які мають намір виходити на європейський ринок. Так був створений Український торговий центр.

У травні місяці було заключено договір з ТОВ «Домобудівник», де я погодився  виступити я якості інвестора для розвитку підприємства.  Ми почали працювати. Навіть на минулому тижні  з Тернополя був відправлений вантаж з мінеральними добривами.  Тобто робота не зупинилась. Другий момент – конфлікт, що виник 17 червня. Зрозуміло, що сьогодні так чи інакше це впливає на роботу», - зазнач Айвар Сманс.

В свою чергу акціонери ТОВ «Домобудівник» Євген Рожук та Василь Чупровський, між якими нібито точиться боротьба за владу, – просять не переносити ситуацію на площину особистостей.

«Відповідно до закону підприємства де працює більше 100 робітників повинні бути перекваліфіковані в Публічні акціонерні товариства. «Домобудівник» хоче виходити на європейський ринок. Для цього  потрібно належно узаконити свою роботу в Україні. Отож  аби реорганізувати підприємство 9 червня були скликані загальні збори де була створена ліквідаційна комісія. Мене обрали  головою комісію з реорганізації ТОВ «Домобудівник». Однак вже два тижні я не можу приступити до роботи», - зазначає Євген Рожук.

Опонент пана Рожука Василь Чупровський запевняє, що загальні збори на яких Євген Рожук був обраний головою комісії з реорганізації ТОВ «Домобудівник» - нелегітимні. Саме тому він не може допустити його до роботи.

Так і не знайшовши компромісу акціонери шукатимуть істину в господарському суді. Слухання справи відбудеться 30 червня.

Інвестор та голова правління компанії «Українського торгового центру» Айвар Сманс просить акціонерів сісти за стіл переговорів та чимшвидше розібратись у ситуації, адже якщо робота підприємства призупиниться в першу чергу постраждають працівники, яким потрібно годувати сім'ї . Також пана Айваса обурює те,  що у ситуацію втручаються політичні сили  та представники міліції. Мовляв, якщо політика втручається у бізнес – то це вже  не бізнес, а лобіювання чужих інтересів. Щодо правоохоронців, то вони зараз повинні боротись проти внутрішнього ворога,  а не встрявати в суперечку осіб, які з без них можуть розібратись. 

Наталя Хома  

Фото автора 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар