Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі хочуть локалізувати усе виробництво тканини для українських військових. Міноборони дає замовлення

Середа, 24 червня 2015 14:44
Вже 5 вагонів сировини з Таджикистану і Узбекистану привезли у Тернопіль для виробництва добротної камуфляжної тканини. Таким чином відомому з часів союзу заводу «Текстерно» дали «друге дихання».

Попри те, що тривалий час фабрика знаходилася у важкому фінансовому становищі. Тут не припиняли виробництво тканини. Не так давно для збільшення об’ємів роботи та поліпшення умов праці в цехах тут закупили сучасне обладнання. Підприємство по праву називають одним з найкращих в Європі у цій галузі, аналогів в Україні воно не має, а якість вихідного матеріалу – найкраща.

- «Текстерно» отримало серйозне замовлення від Міністерства оборони України на виготовлення камуфляжної тканини для військових, - розповідає голова Тернопільської ОДА Степан Барна. –  Розглядається можливість замовлення приблизно на пошиття 500 тисяч форм, а це - 2 мільйони метрів тканини. У підприємства є хороші перспективи, тому відновлення його роботи є серйозним і правильним кроком, який принесе і кошти у місцевий бюджет, і дасть роботу сотням людей.

З кадровим питанням на підприємстві є проблеми. Для повноцінного і 100%-вого її функціонування потрібна робоча сила. Так, зараз на «Текстерно» працює близько 1000 людей, а потрібно ще 500. Відкритим залишається і питання оплати праці – люди скаржаться, що зарплат їм давно не піднімали, хоч часто вони змушені працювати і понаднормово. Середня заробітня плата 3-5 тис. грн. На підприємстві сподіваються, що перенесення  всього виробництва тканини у Тернопіль згодом вирішить і цю ситуацію. Тож зараз ВАТ "Текстерно" потрібні ткалі, помічники майстрів, електрики, друкарі, шаблонщики, дизайнери.

Додати коментар