Читайте нас в соціальних мережах

"Треба шукати альтернативні палива і не надіятися на "доброго" сусіда", – Ігор Побер

Понеділок, 18 жовтня 2021 15:59
Українським містам пора переходити на альтернативні джерела опалювання.

Таку думку висловив народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер у прямому ефірі каналу «НАШ».

Політик також висловив сумнів стосовно того, чи вистачить українцям наявних запасів газу на цілу зиму.

– Пан Шмигаль не повідомив, скільки газу є в нас на сьогодні в сховищах та чи готові ми провести весь опалювальний сезон без збоїв. Він сказав, що труби та системи готові на 99%, проте не розповів, чи готові ми з газом. Нам повідомили, що зараз в сховищах накопичено 19 млрд кубометрів газу, але, якщо я не помиляюся, залежно від зими потрібно більше 24 млрд, – каже Ігор Побер.

Найкращим шляхом вирішення цієї проблеми є плавний перехід українців на альтернативні джерела опалювання.

– Нашим мерам давно пора зрозуміти: щоб не було такого колапсу і цих розмов з сезону в сезон, ми повинні потроху переходити на альтернативні джерела. У приклад наведу Тернопіль. Не буду говорити, про те, добре торф чи погано, але наш мер хотів перевести дуже багато котелень на це паливо. В північних районах нашої області є великі запаси цієї породи, – говорить Ігор Побер. – Як результат – дуже багато місцевих політиків будували на цьому свою передвиборчу кампанію, проти торфу пікетували люди і це не вдалося запровадити. Але все ж на альтернативні джерела потрошку пора переходити, не надіючись на нашого дуже «доброго» сусіда, який постачає газ.

Ігор Побер також прокоментував проголошення надзвичайної ситуації через брак газу Львовом та іншими обласними центрами.

– Ми ж прекрасно знаємо, кому належать облгази. Дійсно, контракти були заключені. Ніхто не має права розривати ці угоди, але, бачачи цінову зміну, облгази розривають ці контракти в односторонньому порядку. Тому виникають проблеми з постачанням газу, про що говорять мери міст, – зазначає Ігор Побер.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ