Читайте нас в соціальних мережах

Під час будівництва водозаборів на Теребовлянщині, яке здійснювали на замовлення Тернопільської ОДА, «відмили» 280 тисяч гривень

Вівторок, 05 травня 2020 18:50
На будівництві підземних водозаборів в Теребовлянському районі, які здійснювали за замовленням Тернопільської обласної державної адміністрації, привласнено 280 тисяч гривень.

Про це у Facebook повідомив повідомив голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”» Олексій Станько.

28 квітня 2020 року Гусятинським районним судом Тернопільської області ухвалено вирок, яким інженера технагляду ТзОВ «Проф Буд» визнано винним за ч.2 ст. 367 КК України «Службова недбалість» та призначено йому покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади інспектора технічного нагляду за будівництвом чи займатися технічним наглядом за будівництвом на строк 1 рік. Згідно ст. 75 КК України інженера буде звільнено від відбування основного покарання, якщо він протягом 1 року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Відповідно до даного вироку встановлено, що підрядник ТзОВ «Проф Буд» під час проведення робіт з "Будівництва підземних водозаборів в с. Іванівка, с. Ілавче, с. Глещава Іванівської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області (Водозабір с. Глещава с. Ілавче), завищив вартість робіт на загальну суму 288607, 44 грн.

За результатами досудового розслідування поліцією та прокуратурою Тернопільщини винним визнали інспектора з питань технічного нагляду ТзОВ «Проф Буд» всупереч вимогам посадової інструкції з питань технічного нагляду несумлінно поставився до виконання своїх службових обов`язків. Він допустив порушення, що виразилось у неналежній перевірці об`єму виконаних робіт ТзОВ «Проф Буд» на об`єктах "Будівництва підземних водозаборів в с. Іванівка, с. Ілавче, с. Глещава Іванівської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області (Водозабір с. Глещава с. Ілавче та с. Іванівка)". Наприкінці грудня 2018 року він повідомив директора ТзОВ «Проф Буд» про виконання робіт по вказаних об`єктах, після чого були підписані акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ2в б/н за грудень 2018 року, в яких було не умисно внесено недостовірні відомості, таким чином привласнено 288607, 44 грн.

 

– Ніби все добре, поліція під наглядом прокуратури провела «шалену» роботу та виявила одного винного, який випадково без умислу завищив вартість робіт, та Тернопільське УКБ повірило підряднику і перерахувало йому гроші. Судячи з таких даних, можна сказати, що в УКБ працюють повні бездарі, які на слово вірять підряднику і перераховують гроші за невиконані роботи. Тільки мало віриться, що в діях працівників УКБ та підрядника не було умислу. Питання виникає до правоохоронців, чому підрядника осуджено за службову недбалість та він відбувся умовним терміном, а не осудженого його за ст. 191 ККУ «Привласнення коштів» та 366 ККУ «Службове підроблення» або 358 ККУ «Підробка документів», а також головне – чому ніякого покарання не понесли посадові особи Управлінням капітального будівництва Тернопільської ОДА, які підписували акти виконаних робіт,  написав Олексій Станько.

Додати коментар