Читайте нас в соціальних мережах

Бізнес та проекти на Тернопільщині відтепер матимуть додаткову підтримку (фото)

Середа, 28 березня 2018 18:51
У Тернополі влада та фінансисти створили сприятливий клімат для реалізації стартапів, інноваційних та інвестиційних проектів завдяки підписанню Меморандуму про співпрацю. Угоду підписали 28 березня у стінах Тернопільської облдержадміністрації голова ТОДА Степан Барна та голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) Володимир Ставнюк.

За словами представників ДІФКУ, підписання документу не тільки забезпечить фінансування цікавих проектів, але створить позитивне середовище для їхньої реалізації. Оскільки головною метою ДІФКУ є здійснення фінансової підтримки суб’єктів господарювання різних форм власності в рамках державної інноваційної політики, на Тернопільщині реалізовуватимуться не тільки проекти, але й ефективно функціонуватиме бізнес.

Про вже існуючі перспективи розвитку бізнесу розповів Степан Барна, який наголосив, що у січні-лютому 2018 року було зареєстровано 703 суб’єкти господарювання, завдяки яким створено 1207 нових робочих місць.

Наприкінці минулого року ми створили у Тернополі регіональний центр Підтримки Підприємництва, який функціонує на базі Департамент економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ТОДА. Подібний осередок було створено не тільки в центрі, але й містах області – Кременці, Чорткові. Ми працюємо в напрямку залучення окремих неурядових інституцій для створення пригідних умов для розвитку бізнесу. Ми також започаткували цікаву ініціативу з німецько-українським фондом у питаннях фінансово-кредитної підтримки бізнесу та щодо здешевлення кредитування. Все це дає можливість говорити про те, що на Тернопільщині можна створити вдалі умови для функціонування бізнесу, — повідомив Степан Барна. 

Степан Степанович слушно підмітив, що згідно зі щорічної оцінки ділового клімату (дослідження малого та середнього бізнесу), Тернопільщина увійшла до п’ятірки областей, які характеризуються найкращим діловим кліматом, високим рівнем довіри до бізнесу. Очільник ОДА наголосив, що до області надійшло найменше скарг щодо функціонування бізнесу на Тернопіллі. 

Коментарі  

0 #2 Акидон 14.05.2018, 11:11
Файна стаття
Скарга
0 #1 Bree 14.05.2018, 11:11
Хоч щось позитивне
Скарга

Додати коментар