Читайте нас в соціальних мережах

У дитсадках Тернополя підняли вартість харчування для малечі

П'ятниця, 26 лютого 2016 16:30
Сьогодні у дошкільних навчальних закладах діти востаннє харчуються за старими цінами. З наступного тижня їсти у дитсадках стане дорожче.

Відповідне рішення, каже начальник управління освіти і науки ТМР Ольга Похиляк, було прийнято радами дошкільних навчальних закладів. Освітньою експертною радою та батьківською радою при міському голові. Основною причиною збільшення вартості харчування є не що інше, як здороження продуктів харчування.

- Батьки сплачуватимуть 70% вартості харчування, решту – 30% оплачуватиме міська рада, - пояснює Ольга Похиляк. – Відтак, з 1 березня у ясельних групах денне харчування дитини коштуватиме 18,50 грн, у середніх та старших групах – 22 грн. Бюджету міста таке нововведення вартуватиме 3 мільйони гривень.

Отож, в «яслях» вартість зросла на 4 гривні за день, у старших групах – в середньому на 5 гривень. З міської казни для на потреби в харчуванні кожної дитини виділятиметься по 2 гривні на день. Такі новини не надто радують тернопільських батьків, втім їм залишається лише змиритися та прийняти це. Натомість, і малеча і керівництво міських ДНЗ сподіваються, що завдяки збільшенню вартості харчування раціон та меню у дитсадочках стануть більш різноманітними.

Додати коментар