Читайте нас в соціальних мережах

Влада Тернополя фінансово підтримає ОСББ

Середа, 10 лютого 2016 13:46
Днями відбулася зустріч керівників ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) із владою Тернополя.

За результатами зустрічі ОСББ отримають пріоритет у фінансуванні на проведення капремонтів, також буде внесено зміни в програму підтримки об’єднань.

Торік український уряд порекомендував ліквідувати ЖЕКи і передати будинки власникам квартир. Однак не у всіх питаннях пішов їм назустріч. Завдяки ініціативам місцево влади вдалося налагодити співпрацю та почати плідний діалог із ОСББ.

Керівники об’єднань під час зустрічі розповіли – є проблема в передачі прибудинкових територій з комунальної власності міста на баланс ОСББ, нормативне закріплення цієї процедури, гостро постає питання тарифів, прибирання, ремонтів тощо.

Після обговорення вдалося підготувати методичні рекомендації для керівників ОСББ Тернополя та розробити єдиний статут діяльності. За словами міського голови Сергія Надала, об’єднання матимуть пріоритет у фінансуванні на проведення капітальних ремонтів та інші потреби. Багато корисних для ОСББ питань прописали у програмі підтримки об’єднань співвласників багатоповерхових будинків, за яку позитивно проголосували на одній із сесій міської ради.

«Це найбільш активна частина тернополян, котрі не побоялись узяти на себе відповідальність за утримання свого будинку, - казав Сергій Надал. - Ці люди чудово знають, як упоратися з проблемами будинків. Є від них цікаві пропозиції, які ми можемо включити до програми підтримки ОСББ».

Міський голова за результатами зустрічі дав необхідні доручення, щоби в місцях утворення стихійних сміттєзвалищ, за згоди мешканців ОСББ, встановити відеокамери. Також у Тернополі розроблять методичні рекомендації покрокової процедури створення ОСББ для інших об’єднань тернополян, котрі готові брати відповідальність за утримання власних будинків.

Щоби діалог був більш плідним, міська влада запропонувала проводити такі зустрічі кожних півроку.

 

Додати коментар