Читайте нас в соціальних мережах

У самісінькому центрі Тернополя за 73,6 тис. грн. облаштують дві "розумні" зупинки

Середа, 10 лютого 2016 16:00
Тернопільська влада зголосилася на пропозицію місцевих жителів встановити у Тернополі так звані «розумні зупинки», які вже успішно функціонують у столиці. Щоправда, коштуватиме таке «задоволення» бюджету Тернополя недешево.

Приблизна вартість облаштування двох сучасних зупинок з «повним фаршем» у вигляді розміщення всередині розеток для підзарядки мобільного телефону, безкоштовного Wi-Fi, а також табло, яке показуватиме рух транспорту в реальному часі - 73,6 тис. грн. І це при тому, що одна з них буде дешевшою за іншу.

У мерії міста вирішили розмістити їх у центрі Тернополя. Відтак, поки встановлять їх на зупинці біля Кооперативного коледжу та напроти – на вул. Руській (зупинка «Центр»).

У першому випадку обладнання та табло із розкладом руху громадського транспорту розмістять безпосередньо в магазині на зупинці з екраном на вулицю. Коштуватиме все це в межах 22100 грн. А от більш сучасний варіант з сучасним дизайном та обладнанням у вандально-стійкому корпусі облаштують на зупинці напроти. За підрахунками фахівців, обійдеться вона у 51500 грн.

Нагадаємо, відповідна електронна петиція щодо запровадження у місті «розумних» зупинок була розміщена в листопаді 2015-го на сайті ТМР. Вона зібрала потрібну кількість підписів, відтак її розглянули у мерії Тернополя, де ініціативу підтримали та готові реалізовувати.

Додати коментар