Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина - найгірша серед мирних регіонів за рівнем соціально-економічного розвитку (ІНФОГРАФІКА)

П'ятниця, 18 грудня 2015 16:42
Справжній провал в економіці цього року показала Тернопільська область. Такими є дані Міністерства регіонального розвитку, яке опублікувало на своєму офіційному сайті загальний рейтинг соціально-економічного розвитку регіонів, складеного за 9 місяців поточного року (січень-вересень).

Інакше як аутсайдером Тернопільщину тут не назвеш – наш край займає аж 23-тю позицію – гірше лише на Луганщині та Донеччині.

Щодо місць регіону за напрямками, то у Міністерстві поділили їх на шість категорій. Отож, у рейтингу економічної ефективності наша область – 20-та. У напрямку «Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» Тернопільщина займає 17-ту позицію. За рівнем фінансової самодіяльності ми 13-ті серед областей України. Найгірше серед мирних регіонів нашої держави – 23 місце – займає Тернопільська область у напрямку ефективності ринку праці, куди віднесли показники рівня безробіття та зайнятості за перше півріччя 2015-го року. 13-те місце Тернопілля посідає за рівнем розвитку інфраструктури та 15-те у напрямку відновлювальної енергетики та енергоефективності.

Додамо, що до «депресивних» за підрахунками експертів регіонів, окрім Тернопільщини (23) також віднесли Житомирську (22) та Чернігівську (21) області. За нами далі в рейтингу соціально-економічного розвитку лише Луганська та Донецька області – зона проведення АТО.

Найкращі позиції в цьому рейтингу займають м. Київ та область, Дніпропетровська, Харківська та Вінницька області. Решта регіонів країни мають відносно стабільні показники та займають проміжні місця в рейтингу.

Висновки робіть самі...

6262

Додати коментар