Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль боргує понад 20 мільйонів за тепло

Вівторок, 13 жовтня 2015 14:28
Жителі обласного центру та деякі комунальні установи боргують за тепло. Борг населення перевищує двадцять мільйонів гривень. Щоб отримувати послуги далі, «Тернопільміськтеплокомуненерго» просить розрахуватися.

У КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» вже затвердили нові тарифи на теплопостачання для населення за поточний опалювальний період, що розпочався. Втім, кажуть комунальники, сума досі непогашеного боргу величезна.

Так, за приблизними підрахунками, комунальні установи міста та жителі обласного центру досі не сплатили понад 20 мільйонів гривень за раніше надані підприємством послуги. Тож КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» вкотре рекомендує боржникам розрахуватися, адже від цього напряму залежить подальше надання послуг.

Щодо нових тарифів на тепло, то починаючи з цього місяця за один кубічний метр тепла тернополяни змушені будуть платити вже 17 грн. 88 коп. Це означає, що на опалювання двокімнатної квартири (50 м. кв.) споживачі сплачуватимуть за місяць близько 700 гривень. Сума доволі велика, тому жителям обласного центру вкотре нагадують про можливість оформлення субсидій.

А для того, щоб ефективно економити на теплі, у місті вже працюють над проектом встановлення теплових лічильників. Це, переконані комунальники, не лише дозволить вести облік енергії, але й «відіб’ється» на квитанціях про оплату.

Додати коментар