Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині знайшли місце загибелі оунівців від рук більшовиків (фото)

Субота, 25 травня 2024 13:00
На Лановеччині на місці, де 14 серпня 1946 року в бою з московсько-більшовицькими окупантами героїчно полягли Юхим Левенець «Карпенко», «Савич», «Кобець» - керівник Кременецького надрайонного проводу ОУН та його охоронець Олексій Вознійчук, відбулося освячення пам’ятного знаку.

Цей подвиг став символом незламності духу і відданості нашій державі.

Анатолій Соболевський, дослідник історії визвольного руху, згадував про ті важкі часи, коли наші герої боролися за незалежність та свободу, жертвуючи своїм життям заради кращого майбутнього для України.

Пошуковими роботами в архівах щодо місця загибелі героїв займався історик, краєзнавець, учасник російсько-української війни - Сергій Лисак.

"Вшанування пам'яті борців за волю України нагадує про необхідність берегти й передавати нащадкам історію та подвиги наших предків. Хрест символізує не лише пам'ять про загиблих, але й нашу непохитну віру у перемогу, свободу та справедливість. Нехай пам'ять про усіх Героїв, які віддали свої життя за незалежність України, завжди живе в наших серцях. Вічна їм слава!", - відзначили у Лановецькій міській раді. 

 

 

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ