Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські обласні обранці вимагатимуть у Володимира Зеленського нарешті призначити нового очільника ОДА (документ)

Субота, 15 червня 2024 11:30
Депутати Тернопільської обласної ради мають намір нагадати Володимиру Зеленському про катастрофічно неприпустиму ситуацію, що склалася у нашому краї, де вже півроку немає очільника ОВА.

Про це йдеться в проєкті звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України щодо призначення голови Тернопільської обласної військової адміністрації. Пропозицію подала одна з депутатських фракцій в облраді.

Згідно тексту документу, у грудні 2023 року було звільнено голову Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша, який, перебуваючи на посаді, «тільки запамʼятався корупційним скандалом, до якого причетні два його заступники та чиє імʼя, ймовірно, також згадується в оприлюднених відеоматеріалах, зібраних під час розслідування НАБУ. А сьогодні він звинувачується громадськими активістами ще й у незаконному перебуванні на посаді викладача в одному із вишів Тернопільщини, уникаючи мобілізації».

Депутати наголошують, що з моменту звільнення Труша з посади голови ОВА минуло вже півроку. Утім, за весь цей період Офіс президента не може вибрати достойну кандидатуру, яка б взяла на себе відповідальність за долю Тернопільщини у цей критичний для країни час, коли необхідно приймати важливі управлінські рішення, дбати про громадян та вирішувати нагальні питання, що виникають у звʼязку з обороноздатністю країни, наслідками війни та іншими важливими обставинами.

«Зважаючи на складний час та обставини, які вимагаються від нас прийняття оперативних рішень, Тернопільська область не може залишатися кинутою напризволяще. Відсутність належного керівництва призводить до значних проблем у різних сферах та галузях, які відповідають за життєдіяльність краю.

Не сприяє це також економічному розвитку Тернопільщини, адже бізнес шукає комфортніші умови та належну комунікацію і взаємодію з боку влади, яка у Тернопільській області просто відсутня! Це яскраво простежується на прикладі релокованих підприємств, які з початку повномасштабного вторгнення перевезли свої бізнеси на Тернопільщину, але були змушені змінити місце дислокації у ті регіони, де створені сприятливіші умови та позитивний бізнес-клімат, а не корупційне свавілля», - йдеться у зверненні, зареєстрованому депутатами фракції "Європейська Солідарність", яке ймовірно винесуть на розгляд під час наступного пленарного засідання сесії Тернопільської обласної ради.

З огляду на вищезазначене, депутати будуть звертись до Президента України з вимогою терміново втрутитися в ситуацію, яка склалася у Тернопільській області, та дати відповіді доручення Офісу президента щодо призначення голови Тернопільської обласної військової адміністрації, адже півроку — більш ніж достатньо для того, щоб нарешті визначитися з кандидатурою, яка візьме на себе відповідальність за долю області та її громадян в частині прийняття управлінських та господарських рішень.

Нагадаємо, що на сесію депутати Тернопільської обласної ради не збиралися вже давно. Попередньо є інформація, що сесія може відбутись наприкінці червня. Тоді й стане зрозуміло, чи вищезгаданий документ буде включено у порядок денний. Втім, наразі все це залишається під великим знаком питання...

448109902_495111252946257_2688570600274624216_n.jpg

448123451_979725333476272_5769271651503472151_n.jpg

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Anastasia 17.06.2024, 13:51
Юридически Зеленский сейчас не может назначить нового главу ОВА, потому что у него закончился срок полномочий. А если вдруг и назначит, то по факту новый начальник ОВА будет вне закона. Читаем Конституцию.
Скарга
0 #2 Михайло 17.06.2024, 07:47
Призначити Володю Болещука і всі будуть в шоколаді і на протязі пів року з області стане район і непотрібно тримати цих дармоїдів тому, що в таких керівників в крові тільки гроші і нажива, а народ нехай іде гуляє з торбами по світі.
Скарга
+2 #1 Я 15.06.2024, 15:00
Дана ситуація вчергове підтверджує просту істину - без дармоїда можна обійтись. Що він є, що його немає... Так само клоун міг би розпустити обласну раду. З них толку ніякого!!! Кожна громада діє в межах своїх повноважень. А що робить обласна рада? Та нічого, попезділи і роз'їхались на на гробовицях.
Скарга

Додати коментар